Rok Kapel je dosegel dva zadetka. Foto: www.alesfevzer.com
Rok Kapel je dosegel dva zadetka. Foto: www.alesfevzer.com

Slovenci so novembrski prijateljski turnir začeli s tesnim porazom z 0:1 proti Italiji. V soboto ob 17.00 jih čaka še obračun z domačini Madžari.

Selektor Edo Terglav je v Budimpešto odpeljal pomlajeno zasedbo, saj turnirji v tem terminu že po tradiciji pomagajo pri spoznavanju igralcev in bodočih članov članske izbrane vrste. To pravilo je letos še bolj poudarjeno, saj ima Terglav šele prvo priložnost za spoznavanje svojih igralcev.

Med vratnicama je bil vratar Olimpije Luka Kolin, potem ko je na prvi tekmi branil prvi čuvaj mreže Žan Us.

Slovenci so dobili prvo tretjino, po hitrem začetku in vodilnem zadetku Žige Urukala v 4. minuti ter ukrajinskem znižanju manj kot minuto pozneje je za novo vodstvo poskrbel Rok Kapel v 8. minuti.

Nadaljevanje je bilo sprva še boljše za Terglavove izbrance, saj je Matic Török v drugi tretjini izkoristil prednost igralca več za 3:1, potem pa so Ukrajinci spet potrebovali manj kot minuto za znižanje. Pozneje pa so izkoristili še "power play", Slovenija je imela tri zaporedne kazni, ob zadnji je sledilo izenačenje na 3:3.

Rok Kapel je poskrbel za novo vodstvo v 47. minuti, ki pa znova ni zdržalo dolgo. Nato je minuto in pol pred koncem Čosić zadel za 5:4, te prednosti pa slovenskim tekmecem, čeprav so iz vrat potegnili tudi Eduarda Zaharčenka, ni uspelo izničiti. Kolin ni več klonil, Slovenci, ki so proti vratom tekmecev sprožili 44 strelov, pa so se veselili tesne zmage.

Terglav zadovoljen z disciplinirano igro
"Dober odziv po včerajšnjem porazu. Videli smo veliko več podaj, veliko smo streljali, imeli smo igralce pred njihovim vratarjem. Malo težav smo imeli samo v drugi tretjini, ker smo imeli nekaj neumnih prekrškov. A so se v tretji fantje dobro držali in bili disciplinirani, odigrali so, kot je treba in na koncu smo zasluženo zmagali," je tekmo ocenil Terglav.

Mašič zadovoljen po zmagi risov nad Ukrajino

2. krog:
SLOVENIJA - UKRAJINA
5:4 (2:1, 1:2, 2:1)
Urukalo 4., Kapel 8., 47., Török 29., Čosić 59.; Zaharov 5., Traht 29., Peresunko 35., Borodai 49.

MADŽARSKA - ITALIJA * 1:2
* - kazenski streli


3. krog, sobota ob 13:30:
ITALIJA - UKRAJINA

Ob 17.00:
MADŽARSKA - SLOVENIJA


1. krog:
SLOVENIJA - ITALIJA
0:1 (0:0, 0:0, 0:1)
Brunner 44.

UKRAJINA - MADŽARSKA
5:4