Telemach Olimpija je bila v prvih dveh tretjinah boljša. Gal Koren je v 13. minuti povišal na 2:0. Foto: www.alesfevzer.com
Telemach Olimpija je bila v prvih dveh tretjinah boljša. Gal Koren je v 13. minuti povišal na 2:0. Foto: www.alesfevzer.com
Jeseničani so finale začeli oslabljeni. Zaradi poškodb manjka Kanadčan Shane Heffernan, prav tako sta sezono že končala Jure Dolinšek in Miha Pesjak. Foto: www.alesfevzer.com
Hokejisti Olimpije naredili prvi korak proti naslovu
Olimpija po odličnem začetku do uvodne zmage

Olimpija se je po boleči lanski zaušnici, ko so ji naslov speljali Jeseničani, zelo motivirano lotila finala in unovčila boljši igralski kader.
V zadnji tretjini je sicer močno popustila in sprožila le tri strele proti vratom Žana Usa, vendar je bila zaloga po 40 minutah (3:0 po golih Logarja, Korena in Sotlarja) dovolj velika, tako da so gostje, ki jim v finalni seriji ne more pomagati kanadski napadalec Shane Heffernan, prek Mihe Brusa lahko dosegli le časten zadetek. Razmerje v strelih je bilo 34:24.

Olimpija precej boljša na uvodu
Jeseničani so imeli prvi prednost igralca več, a bili neučinkoviti. Prvi gol je dosegel Miha Logar po natančnem diagonalnem strelu z desne strani v 10. minuti. Dve minuti zatem je moral na kazensko klop Nejc Berlisk. Na 2:0 je ob prednosti igralca več po sijajni podaji Jureta Sotlarja izza vrat povišal Gal Koren s strelom pod prečko. Za goste je imel najlepšo priložnost Sašo Rajsar, a je meril čez gol Olivierja Roya.
Razigrani Sotlar razblinil vse dvome o zmagovalcu
V drugi tretjini so Jeseničani zapretili, ko je bil izključen Maks Selan zaradi igre z visoko palico. Železarji so bili brez pravih idej pred vrati Roya. Štiri minute pred koncem tretjine je hitro akcijo gostiteljev z natančnim strelom končal Sotlar. Olimpija je imela po 40 minutah vse niti igre v svojih rokah in nogah (streli na vrata 30:13).
Brus kronal precej boljšo igro železarjev
V zadnji tretjini je Olimpija le še branila lepo prednost. Jeseničani so bili boljši tekmec (streli 4:11). V 46. minuti je napako domače obrambe kaznoval kapetan Miha Brus. Trener gostov Dejan Varl je poskusil še brez vratarja v zadnjih dveh minutah, toda kljub še nekaj strelom proti Royu se izid ni več spremenil.

Veliko zanimanje za uvodno tekmo
Na tribunah se je v prazničnem ponedeljkovem popoldnevu zbralo 2.500 gledalcev, kar se v Tivoliju (na hokejskih tekmah) že dolgo ni zgodilo. Obračuni Olimpije in Jesenice so kljub vsemu, kar se dogaja v slovenskem klubskem hokeju, očitno še vedno magnet za gledalce. Pred dvorano je bila ob 17.30, ko se je tekma začela, dolga vrsta tistih, ki so čakali na vstopnico. Vsi, ki so prišli na tekmo pozneje, bodo imeli popust pri nakupu vstopnice za tretjo finalno tekmo v Tivoliju.

Naslednja tekma v seriji na tri zmage bo v četrtek na Jesenicah.

Rajšp zaklenil vrata Slavije
Tretje mesto je zasedla Playboy Slavija, ki je slavila v Celju (0:1). Odločil je Sebastjan Grošelj v 38. minuti. Blestel je vratar Jakob Rajšp, ki je zbral 57 obramb.

Finale, prva tekma:
TELEMACH OLIMPIJA - SIJ ACRONI JESENICE 1:0
3:1 (2:0, 1:0, 0:1)
2.500; Logar 10., Koren 13., Sotlar 36.; Brus 46.

Stanje v zmagah je v krepkem tisku. Igrajo na tri zmage.

Druga tekma, četrtek ob 19.30:
SIJ ACRONI JESENICE - TELEMACH OLIMPIJA

Tretja tekma, ponedeljek, 4. aprila, ob 19.15:
TELEMACH OLIMPIJA - SIJ ACRONI JESENICE




Za 3. mesto:
ECE Celje - PLAYBOY SLAVIJA
0:1 (0:0, 0:1, 0:0)
Grošelj 38.

Hokejisti Olimpije naredili prvi korak proti naslovu
Olimpija po odličnem začetku do uvodne zmage