Jeseniški hokejisti so se še drugič v petih dneh s svojimi navijači veselili zmage v Tivoliju. Foto: www.alesfevzer.com
Jeseniški hokejisti so se še drugič v petih dneh s svojimi navijači veselili zmage v Tivoliju. Foto: www.alesfevzer.com
Matevž Erman in Miha Brus
Kapetan Miha Brus je tri minute pred koncem potrdil zmago železarjev. Foto: www.alesfevzer.com
Aleš Mušič in Marjan Manfreda
Aleš Mušič in soigralci so znova prikazali izjemno slabo igro. Foto: www.alesfevzer.com
Železarji znova zmagali v Tivoliju

Temelje za nov podvig so Jeseničani naredili v prvi tretjini (0:2), ko so prevladovali in na gol Olimpije sprožili 18 strelov, dvakrat več kot zeleno-beli. Izbranci Fabiana Dahlema so delovali popolnoma brez idej, še bolj so razočarali kot na prvi tekmi v četrtek. Končno razmerje v strelih na vrata je bilo 33:38.
Rajsar in Remar kronala veliko premoč Jesenic
Železarji so začeli odločno in vseskozi so bili pred vrati gostiteljev. Sašo Rajsar je v 12. minuti izkoristil napako Olimpijine obrambe in neovirano zadel z bekhendom. Gostje so imeli novo priložnost za povišanje vodstva v 13. minuti, a kar minuto in 45 sekund prednosti dveh igralcev več niso znali spremeniti še v kakšen gol.
V 19. minuti je iz polprotinapada jeseniško vodstvo povišal Aleš Remar, ki je iz bližine plošček poslal vratarju Miiki Wiikmanu med nogama. Olimpijina igra je bila v prvih 20 minutah slaba, omeniti velja le vratnico Matica Podlipnika tik pred koncem tretjine.
Pešut zapravil priložnost za znižanje
V drugem delu so zeleno-beli zaigrali bolj motivirano, vendar je vratar Aleksis Ahlqvist polovil vse ploščke. Zmaji so bili brez pravih strelov, tudi ob številčni prednosti. Jeseničani so prežali na napake in bežali v protinapade, tako da je moral tudi Wiikman nekajkrat resno posredovati. Prav pred koncem tretjine je izjemno priložnost zamudil Žiga Pešut, ko je bil sam pred golom, a je podajo namesto s palico sprejel z drsalko in Ahlqvist je ostal nepremagan.
Zanoški zadel na začetku zadnje tretjine
Olimpija je pred 1.200 gledalci v Tivoliju z golom Toma Zanoškega z bližine po veliki napaki obrambe gostov hitro znižala zaostanek, po 48 sekundah zadnje tretjine je na semaforju pisalo 1:2. Hrvaški napadalec je zadel tretjič v finalu. Poskuse domačih so gostje presekali s "power-playem" in polminutno prednostjo dveh igralcev več, ki jim sicer ni prinesla gola, je pa ustavila poskuse zeleno-belih.

Ropret zgrešil prazen gol!
Anže Ropret
je v 50. minuti zgrešil prazen gol z dveh metrov, Ahlqvist je bil že na tleh. Neuspešen je bil tudi Pešut pet minut zatem. Na drugi strani so bili Gorenjci učinkoviti, prodor Mihe Brusa po veliki napaki Matica Podlipnika v 57. minuti se je končal z zmagovitim zadetkom. V zadnjih minutah so zmajem popustili živci, še tretjič na tekmi so imeli dva igralca manj na ledu. V vrata je stopil Tomaž Trelc, saj se je Wiikman lažje poškodoval. Tik pred zadnjim piskom sirene je zadel Luka Tošič.

V sredo dvojni spored v Podmežakli
Četrta tekma finala bo v sredo ob 19.30 na Jesenicah, kjer se obeta hokejski dan. Zgoščen urnik tekmovanj v DP-ju in priprav reprezentance s prijateljskimi tekmami je namreč prinesel najprej reprezentančno tekmo Slovenija - Japonska ob 16.00, ob 19.30 pa še četrti finalni obračun med rdečimi in zelenimi.

Finale, tretja tekma:
TELEMACH OLIMPIJA - SIJ ACRONI JESENICE 1:2
1:4 (0:2, 0:0, 1:2)
1.200; Zanoški 41.; Rajsar 12., Remar 19., Brus 57., Tošič 60.



Druga tekma:
SIJ ACRONI JESENICE - TELEMACH OLIMPIJA
1:3 (1:1, 0:2, 0:0)

Prva tekma:
TELEMACH OLIMPIJA - SIJ ACRONI JESENICE
1:3 (0:1, 0:1, 1:1)

V krepkem tisku je izid v zmagah, igra se na tri zmage. Četrta tekma bo v sredo ob 19.30, morebitna peta pa v soboto.

Železarji znova zmagali v Tivoliju