Jonathan Toews se ni zlahka ločil od Stanleyjevega pokala. Foto: Reuters
Jonathan Toews se ni zlahka ločil od Stanleyjevega pokala. Foto: Reuters

Na tisoče navijačev, po nekaterih ocenah okrog dva milijona, je v petek odšlo prej iz svojih služb in se opremilo v klubske barve ter s huronskim navdušenjem pozdravilo svoje športne junake. Kapetan Blackhawksov Jonathan Toews je znameniti Stanleyjev pokal na odprtem avtobusu večkrat zmagovito dvignil nad glavo in zbrane pozdravil tudi po mikrofonu: "To je preprosto neverjetno. Najlepša hvala, da ste prišli. Vi ste tisti, zaradi katerih je v Chicagu najlepše igrati v celotni Ligi NHL." Blackhawksi so v torek drugič v zadnjih štirih letih postali prvaki Lige NHL, potem ko so ugnali Boston z izidom 4:2 v zmagah.

Navijači so igralcem posvetili več napisov kot "Hvala, fantje" in "Najboljših 17 sekund mojega življenja" (v povezavi z dvema zmagovitima zadetkoma v nekaj sekundah v končnici zadnje odločilne tekme proti Bostonu). Klub je v zahvalo poražencem Bruinsom in mestu Boston zakupil celotno stran Boston Globa in med drugim zapisal: "Tako kot preostanek sveta so tudi prebivalci Chicaga v preteklih dneh spoznali moč Bostona. Kapo dol vašemu mestu za veliko srce. Letvico za vse druge ste postavili zelo visoko."

Tokratni finale Lige NHL je bil najbolj gledan v zadnjih 19 letih. Blackhawksi so blesteli že v rednem delu sezone in med drugim skrajšano sezono z novim letom odprli s 24 tekmami zapored brez poraza po rednem delu.