Corey Trivino je eden najboljših igralcev Znojma v letošnji končnici. Foto: MMC RTV SLO
Corey Trivino je eden najboljših igralcev Znojma v letošnji končnici. Foto: MMC RTV SLO

Prvo tekmo so branilci naslova dobili s 4:2, drugo pa Čehi s 5:3. Izbranci Jirija Reznarja so pred 3.200 gledalci prevladovali in zbrali precej več strelov na vrata (29:46).

Orli so povedli v 6. minuti, ko je 43-letni Peter Pucher z bekhendom poslal plošček pod prečko. Dve minuti pred koncem prve tretjine so imeli gostje igralca več, Roman Tomas pa je z močnim strelom z modre črte povišal na 0:2.

Tudi na začetku druge tretjine so bili Čehi zelo nevarni, Corey Trivino se je dvakrat znašel sam pred Juusom Riksmanom, ki je preprečil višje vodstvo Znojma. Rdeči biki so bili neučinkoviti, Zdenek Kutlak je zadel okvir vrat. Gostitelji so bili tudi nedisciplinirani, saj so imeli Čehi v 36. minuti kar dva igralca ver, kar je unovčil Jan Lattner z bekhendom z bližine. Še pred koncem druge tretjine je ob prednosti dveh igralcev več znižal Brian Fahey po podaji Johna Hughesa.

"Power play" Čehov je deloval sijajno, v 45. minuti je plošček hitro krožil po napadalni tretjini, Martin Podešva pa ga je z bližine brez težav poslal v mrežo. Tudi vratar Riksman je naredil veliko napako, saj je skušal uloviti strel Trivina, a mu je plošček v 54. minuti ušel v mrežo. Srečanje je bilo odločeno, Salzburg je uspel znižati na 3:5, vendar so nato vsi igralci krenili v napad, kar sta unovčila Ondrej Šedivy in Radek Čip z dvema protinapadoma.

Četrta tekma bo v petek zvečer v Znojmu, vse vstopnice so že pošle.

Finale, tretja tekma:
SALZBURG - ORLI ZNOJMO 1:2
3:7 (0:2, 1:1, 2:4)
3.200; Fahey 38., Welser 56., Komarek 59.; Pucher 6., Tomas 18., Lattner 36., Podešva 45., Trivino 54., Šedivy 59., Čip 60.

Četrta tekma, petek ob 19.40:
ORLI ZNOJMO - SALZBURG


Stanje v zmagah je v krepkem tisku. Igrajo na štiri zmage.