Radek Čip je izenačil na 1:1 v 16. minuti. Foto: www.alesfevzer.com
Radek Čip je izenačil na 1:1 v 16. minuti. Foto: www.alesfevzer.com

Rdeči biki so povedli v 4. minuti, ko je Ryan Duncan odvzel plošček Lubomirju Štachu in podal pred vrata, kjer je bil na pravem mestu Pehr Ledin. V 14. minuti je Daniel Welser zadel okvir vrat, na drugi strani pa je Radek Čip ob prednosti igralca več izenačil na 1:1. Minuto pred prvim odmorom je Layne Viveiros streljal z modre črte, Brett Sterling pa je podstavil palico za novo vodstvo branilcev naslova.

V 31. minuti je vratarju Orlov Janu Lukašu še uspelo odbiti strel Ryana Duncana, iz bližine pa je nato zadel Manuel Latusa za 1:3. Gostitelji so bili v težkem položaju, v 36. minuti pa je znižal najkoristnejši igralec rednega dela Lige Ebel Colton Yellow Horn, ki je po podaji Coreyja Trivina poslal plošček med nogama Juusa Rismana v mrežo.

V zadnji tretjini so Čehi na krilih 4.800 gledalcev leteli po ledeni ploskvi. Po 151 sekundah je Peter Pucher podstavil palico pred vrati po strelu Štacha za 3:3. V 51. minuti je Libor Šulak z izjemnim strelom pod prečko poskrbel za prvo vodstvo Znojma. V končnici srečanja je Sterling zaradi grobega prekrška nad Martinom Podešvo dobil petminutno kazen, Roman Tomas pa je tri minute pred koncem unovčil prednost igralca več za veliko slavje v Znojmu. Razmerje v strelih je bilo 35:31 za gostitelje.

V finalu igrata moštvi na štiri zmage. Tretje srečanje bo v torek zvečer v Salzburgu.

Finale, druga tekma:
ORLI ZNOJMO - SALZBURG 1:1
5:3 (1:2, 1:1, 3:0)
4.800; Čip 16., Yellow Horn 36., Štach 43., Šulak 51., Tomas 57.; Ledin 4., Sterling 19., Latusa 31.




Tretja tekma, torek ob 19.40:
SALZBURG - ORLI ZNOJMO

Četrta tekma, petek ob 19.40:
ORLI ZNOJMO - SALZBURG

Stanje v zmagah je v krepkem tisku. Igrajo na štiri zmage.