Slovenci se veselijo vodilnega gola Roberta Saboliča, ki pa proti Belorusiji ne bo igral, saj mu je njegov delodajalec, Admiral iz Vladivostoka, dovolil nastop na le dveh tekmah. Foto: www.alesfevzer.com
Slovenci se veselijo vodilnega gola Roberta Saboliča, ki pa proti Belorusiji ne bo igral, saj mu je njegov delodajalec, Admiral iz Vladivostoka, dovolil nastop na le dveh tekmah. Foto: www.alesfevzer.com
Slovenija
Slovenci se bodo v soboto za prvo mesto udarili z Belorusi, ki so jih septembra izločili v boju za olimpijske igre. Foto: www.alesfevzer.com
Na 26. tekmi proti Franciji 11. zmaga risov

Mož odločitve je bil tokrat povratnik po poškodbi Boštjan Goličič, ki je zmagoviti zadetek dosegel 16 sekund pred koncem.

Goličič, igra za francoski Grenoble, je vratarja Floriana Hardyja matiral precej s strani s strelom za njegovo bližnjo vratnico. V akciji sta sodelovala tudi Žiga Pance in podajalec Anže Kuralt.

Pred tem je Slovenija povedla v 14. minuti z golom Roberta Saboliča ob prednosti igralca več, a je nato Maurin Bouvet iz protinapada izenačil (39.). Slovenci so bili boljši nasprotnik, a je Francoze vse do zadnjih sekund reševal vratar Hardy.

Igralec tekme Klemen Pretnar
Tokrat selektor Nik Zupančič ni mogel računati na poškodovanega kapetana Jana Muršaka, ki si je na prvi tekmi poškodoval ramo. Zamenjal ga je Anže Ropret. Slovenska vrata je branil Matija Pintarič, sicer član Lyona. Za igralca tekme v slovenski reprezentanci je bil izbran branilec Klemen Pretnar.

Zupančič: Bili smo boljši nasprotnik
"Mislim, da je bila z naše strani boljša tekma kot prva. Bili smo boljši tekmec, delali smo stvari, ki smo se jih zmenili. Analizirali smo Francijo, prihajali smo do priložnosti, zaključek pa je bil slabši. Oni so svojo priložnost izkoristili, potem pa je bilo 20 minut garanja. Tudi oni so pritisnili. Ponovil se bom, a hokej se igra 60 minut in očitno delamo prav, ne moreš imeti samo sreče,"
je tekmo ocenil selektor Nik Zupančič.

Belorusija je v prvi petkovi tekmi s 4:0 ugnala Latvijo. Slovenci se bodo v soboto za prvo mesto udarili z Belorusi.

TURNIR EVROPSKEGA IZZIVA

BLED

2. KROG

SLOVENIJA - FRANCIJA
2:1 (1:0, 0:1, 1:0)
700; Sabolič 14., Goličič 60.; Bouvet 39.

BELORUSIJA - LATVIJA
4:0 (1:0, 2:0, 1:0)
Ustinenko 15., Graborenko 25., Demkov 37., Bojarčuk 41.


1. KROG

LATVIJA - SLOVENIJA
* 2:3 (0:1, 0:0, 2:1)
500; Jelisejevs 41., Kulda 43.; Pešut 15., D. Rodman 60., Tičar 65.
* - po podaljšku

FRANCIJA - BELORUSIJA
0:3 (0:0, 0:2, 0:1)
Lopačuk 33., Drozd 40., Graborenko 48.


3. KROG

Sobota ob 16.30:
BELORUSIJA - SLOVENIJA

Ob 20.00:
LATVIJA - FRANCIJA


Slovenska ženska hokejska reprezentanca je v San Sebastainu kvalifikacije za olimpijske igre leta 2018 začela z visokim porazom 14:1 proti Nizozemski. Edini zadetek za Slovenke je 15 sekund pred koncem dosegla Eva Dukarič. Slovenke se bodo pomerile še z Italijankami in Špankami. V nadaljevanje, na turnir drugega kroga, vodi le prvo mesto, odločilni del kvalifikacij, v katerem bosta na voljo še zadnji dve prosti mesti, pa bo februarja 2017.

Na 26. tekmi proti Franciji 11. zmaga risov