Vsako od šestih tekem serije med Anaheimom in Chicagom je dobila ekipa, ki je prva dosegla gol. Foto: Reuters
Vsako od šestih tekem serije med Anaheimom in Chicagom je dobila ekipa, ki je prva dosegla gol. Foto: Reuters

Pot do zmage je bila tlakovana z izbruhom Blackhawksov sredi druge tretjine, ko so Frederika Andersena v razmiku slabih štirih minut premagali Brandon Saad, Marian Hossa in Patrick Kane. Patrick Maroon je kmalu znižal izid, Racmani pa so ujeli priključek na začetku druge tretjine, ko je zadel Clayton Stoner.

Sledil je hud pritisk Anaheima, a se vratar Corey Crawford (30 obramb) ni dal. Z dvema zadetkoma v zadnjih štirih minutah je tekmo odločil Andrew Shaw. Razmerje v strelih na gol je bilo 32:23 v korist Anaheima.

Najboljši mož na šesti tekmi je bil obrambni igralec Duncan Keith s tremi podajami. "Neverjetno je, kako je Duncan odigral nocojšnjo tekmo. Še zlasti to velja za drugo tretjino, ko je ne samo dobro igral v obrambi, temveč je odlično sodeloval tudi v napadu. Ampak to ni bilo prvič. Zasluženo je bil proglašen za najboljšega igralca tekme," je o Keithu, ki se lahko v letošnji končnici pohvali že s štirinajstimi podajami in dvema goloma, dejal Kane.

Šele drugič od razširitve Lige NHL leta 1967 bosta oba konferenčna finala odločena v sedmi tekmi. Lani sta tako Anaheim kot Chicago izgubila sedmi tekmi proti poznejšemu zmagovalcu Los Angelesu.

Odločilna tekma med New York Rangersi in Tampo bo v noči na soboto.

Zahod, finale, šesta tekma:
CHICAGO
- ANAHEIM 3:3
5:2 (0:0, 3:1, 2:1)
Saad 29., Hossa 31., Kane 33., Shaw 57., 60.; Maroon 35., Stoner 42.

Obrambe: Crawford 30; Andersen 18.