Hannu Järvenpää je uspešno začel delo na klopi Beljaka. V Ljubljani si je zelo želel zmage, zato je po koncu tekme ni mogel skriti velikega razočaranja. Foto: MMC RTV SLO
Hannu Järvenpää je uspešno začel delo na klopi Beljaka. V Ljubljani si je zelo želel zmage, zato je po koncu tekme ni mogel skriti velikega razočaranja. Foto: MMC RTV SLO
Jerry Kuhn
Jerry Kuhn se je izkazal s 33 obrambami. Na zadnjih dveh tekmah je bil ključen člen pri zmagah zeleno-belih. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
John Hughes
John Hughes je podal za drugi gol Beljaka. Branilci Olimpije so sicer zelo dobro ustavili virtuoza na drsalkah. Foto: MMC RTV SLO
Olimpiji se je tudi v Tivoliju odprlo

kih čustev na ledu in na tribunah Tivolija je po hudem boju pripadla hokejistom Telemach Olimpije. Hannu Järvenpää ni mogel skriti velikega razočaranja.

Trener Bojan Zajc je odlično pripravil ekipo med desetdnevnim odmorom. Zmaji so v sredo blesteli v zagrebški Areni (1:4), proti Beljaku pa so prikazali veliko borbenost in se zasluženo veselili novih dveh točk (3:2), ki jih še vedno držita v boju za šesto mesto. Srečanje je bilo napeto do konca, zato si je Zajc pošteno oddahnil, ko se je zaslišal zadnji zvok sirene.

Beljak ni unovčil številn
ih izključitev pri gostiteljih
"Ne upam si niti pogledati statističnega podatka, koliko izključitev smo imeli v prvi tretjini, vendar smo z veliko borbenostjo po vsem igrišču zdržali. Videlo se je, da imamo ogromno energije," je povedal 46-letni strateg. Glavna sodnika Thomas Berneker in Gerald Podlesnik sta že v uvodni tretjini popolnoma razgrela občinstvo v Tivoliju, Olimpija je imela le redko na ledu pet igralcev. Beljak ni izkoristil dveh priložnosti igre z dvema igralcema več in v nadaljevanju se jim je to maščevalo.
Veliki fantje ne jokajo
Trener Beljaka Järvenpää, ki je lani zeleno-bele popeljal do tretjega mesta, je vedno razpoložen za daljše analize s predstavniki sedme sile, tokrat pa je bil zelo slabe volje. V Tivoliju je preživel dve leti in pol, si ustvaril veliko ime, ki ga je unovčil v Beljaku, tudi drugod po Avstriji pa ga zelo cenijo.
"Olimpija je bila boljša, moram ji čestitati za zasluženo zmago. Glavni razlog za poraz je bil vsekakor naš "power play", saj nismo izkoristili naših priložnosti. Olimpija je zadela z igralcem več, prikazali so zelo srčno igro. Zdaj jim je steklo, ogledal sem si tudi posnetek njihove zmage v Zagrebu. Vratar Kuhn je bil sijajen. To je zelo grenak poraz, vendar veliki fantje ne jokajo. Tekmo sem skušal vzeti kot vsako drugo, zanimali sta me dve točki. Po vsakem porazu sem jezen, tokrat pa sem zares besen. Po desetdnevnem odmoru ne najdemo prave forme, trenutno še poznam razlogov, zakaj nam ne gre. Nočem iskati izgovorov, to ni moj slog," je razložil Finec, ki je pustil neizbrisen pečat pri Olimpiji.
"V nedeljo bo treba igrati precej bolje proti Sapi. Prepričan sem, da bodo moji varovanci prikazali drugačen obraz. Če nas bodo hoteli Madžari premagati na našem ledu, bodo morali prikazati odlično igro. V torek nas čaka že nova tekma z Olimpijo. Treba bo igrati bolj sproščeno," je še dodal Järvenpää.
Na hodniku pri garderobah so se v pogovore zapletli nekdanji soigralci, po tekmi je čas za pogovor, kakšna zamera z ledu je hitro pozabljena. Brad Cole in Scott Hotham sta se pogovarjala s kapetanom Olimpije Alešem Mušičem, ki je imel prav tako mamljivo ponudbo Beljačanov, a se je odločil, da bo ostal v Ljubljani.
Hughes: Pred tekmo ni bilo nobenih zbadanj
Navijači so se hoteli slikali z Johnom Hughesom, ki ima še vedno veliko navijačev v Tivoliju. Ob njegovem odhodu na klubski avtobus so ga navijači Olimpije glasno pozdravili. V dveh sezonah je virtuoz navduševal, marca je prejel tudi nagrado za najboljšega igralca lige v lanski sezoni.
"Olimpija nas je nadigrala. Želeli smo si dobiti tekmo v Ljubljani, kjer nas je pet igralo v lanski sezoni. To je bila prav posebna tekma. Ko sem prišel v dvorano, so na dan prišli lepi spomini, vse mi je bilo znano. Z igralci v Ljubljani smo še vedno prijatelji, nobenih zbadanj ni bilo pred tekmo," je poudaril 24-letni Kanadčan.
V Beljaku sanjajo o naslovu prvaka
"Naš glavni cilj seveda ni premagati Olimpijo, pomembno je, da se uvrstimo v končnico in na koncu tudi osvojimo naslov. Imamo zelo močno ekipo, ki lahko poseže po najvišjih mestih. Zdaj se moramo zbrati, saj ne smemo izgubiti treh tekem zapored," je dejal Hughes, ki je tudi letos drugi strelec Lige Ebel z 28 točkami, tri več je dosegel njegov soigralec Derek Ryan.
Pretnar: Beljak je v primerjavi z Jesenicami drug svet
Branilec Klemen Pretnar je spregovoril o odličnih razmerah na Koroškem: "V Beljaku so stvari izjemno urejene, mislimo le na hokej. To je v primerjavi z Jesenicami popolnoma drug svet. Na Jesenicah sem preživel tri lepe sezone, zelo veliko sem se naučil. To je bila velika odskočna deska. Imel sem na mizi že dve ponudbi, bil sem že skoraj na avtobusu na Slovaško, Beljak pa se je pridružil kot strela z jasnega v zadnjem trenutku, a sem se takoj odločil, saj sem si vedno želel igrati za ta klub. Tomaž Razingar mi je dal veliko dobrih nasvetov, zato nisem nič okleval. Za Beljak sta igrala Tomaž Vnuk in Tomaž Razingar, dve legendi slovenskega hokeja," je pojasnil 26-letni Pretnar, ki je letos dosegel tri zadetke in prispeval 16 podaj.
"Hitro sem se znašel, fantje so me sprejeli, igra nam je stekla. Ne počutim se kot tujec, saj mi vsi zaupajo, tudi trener mi je dal veliko priložnosti. Imamo veliko željo, da bi dvignili pokal za zmago v Ligi Ebel," je zaključil Pretnar.
Ritem Lige Ebel po reprezentančnem premoru se stopnjuje. V nedeljo v Tivoli prihaja Linz, ki je ujel pravo formo z zmagama v Dornbirnu (3:5) in na Dunaju (1:2). V torek je na sporedu že povratna tekma v Beljaku, kjer Järvenpää in njegovi izbranci pripravljajo poravnavo računov.

Olimpiji se je tudi v Tivoliju odprlo