V sredo Arena ni bila polna, zbralo se je 12.000 gledalcev, kapaciteta pa je 15.200. V petek bo še tekma s KAC-em, v nedeljo pa s Salzburgom. Januarja bo na sporedu še pet tekem v moderni dvorani. Tudi zaslužek s prodajo piva bo ogromen. Pivo po dva evra se toči na vsakem koraku, suhih grl pa je na hokejskih tekmah vedno veliko. Foto: MMC RTV SLO
V sredo Arena ni bila polna, zbralo se je 12.000 gledalcev, kapaciteta pa je 15.200. V petek bo še tekma s KAC-em, v nedeljo pa s Salzburgom. Januarja bo na sporedu še pet tekem v moderni dvorani. Tudi zaslužek s prodajo piva bo ogromen. Pivo po dva evra se toči na vsakem koraku, suhih grl pa je na hokejskih tekmah vedno veliko. Foto: MMC RTV SLO
Jan Muršak
Jan Muršak je znova blestel v udarnem napadu. Na 14 tekmah v zeleno-belem dresu je dosegel sedem zadetkov in prispeval 17 podaj. Foto: MMC RTV SLO
Dustin Jeffrey
Dustin Jeffrey se je izgubil v sivem povprečju. Foto: MMC RTV SLO
Robert Kristan
Robert Kristan ni iskal izgovorov za presenetljivo gladek poraz. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Navijači Medveščaka so tudi ob visokem zaostanku navijali za svoje ljubljence, žvižgov ni bilo. Foto: MMC RTV SLO

i Areni navdušili z izjemno disciplinirano igro.

Zagrebčani so pred desetdnevnim odmorom v Ligi Ebel blesteli, nanizali so kar devet zmag zapored. Neporaženi so bili vse od tekme na Dunaju 7. oktobra. V zadnjih dneh so hrvaški mediji poročali, da pri "medvedih" zamujajo plače. Andy Sertich naj bi že imel pripravljene kovčke, vodstvu kluba pa mu ga je uspelo prepričati, da še počaka. Frank Banham, ki je dve leti igral za Medveščak, še vedno čaka na zaostale obveznosti.
Igra Medveščaka je bila na prvi tekmi v Areni v letošnji sezoni zelo slaba. Številni tujci so bili neprepoznavni, Dustin Jeffrey, ki sicer igra za Pittsburgh, ni prav z nobeno potezo dokazal, da je član Lige NHL. Zeleno-beli, ki v gosteh igrajo odlično (šest zmag na enajstih tekmah), so izkoristili medlo igro gostiteljev. Po hitrem zaostanku so izkoristili napake obrambe Medveščaka in s štirimi zadetki odločili tekmo že po dveh tretjinah (1:4).
Muršak: Imeli smo večjo željo
Trener Bojan Zajc je bil lahko znova zelo zadovoljen z igro prvega napada. Jan Muršak je podal za dva zadetka. "Odigrali smo zelo dobro tekmo. Celotna ekipa je prikazala veliko borbenost. Medveščak je na papirju boljša ekipa, a tokrat smo imeli mi veliko večjo željo in motiv. Na začetku tekme smo prejeli zadetek zelo nesrečno, ko se je plošček izza našega gola srečno odbil do njihovega igralca. Njihovo vodstvo nas ni zmedlo, izkoristili smo svoje priložnosti, čeprav so bili oni večji del tekme boljši nasprotnik na ledu. Igralci so bili spočiti, saj jih veliko ni imelo tekem že deset dni," je povedal igralec Detroita, ki že mesec in pol navdušuje navijače Olimpije med "lockoutom" v Ligi NHL.
V Domu športov je precej glasneje
Muršak je navajen igrati pred velikim številom gledalcev: "Pred takšnim občinstvom je vedno lepo igrati. Ta dvorana ni glasna, ne glede na navijanje. V Domu športov je precej glasneje in tujim ekipam je tam težje igrati. Led ni bil najboljši, a pogoji so bili za obe ekipi enaki. To je po navadi tako, ko se led postavi v dvorani, kjer po navadi ne potekajo hokejske tekme."
Zeleno-beli so znova dokazali, da na gostovanjih prikažejo najboljše predstave, kar v preteklih sezonah ni bilo pravilo. "V gosteh igramo bolj preprosto, to se je tudi tokrat izkazalo za pravi recept. Doma delamo preveč napak v obrambi, ki jih gostujoče ekipe izkoristijo. Včasih mislimo, da bo doma zmaga prišla lažje kot v gosteh. Odločajo malenkosti in tudi na prihodnjih domačih tekmah moramo prikazati tako igro kot v Zagrebu. Zdaj nas čakata Beljak in Linz, ki imata zelo močni ekipi," je še dodal Muršak.
Kuhn še ni branil pred toliko gledalci
Večina izmed 37 strelov Medveščaka ni bila nevarnih, nekajkrat pa se je izkazal vratar Jerry Kuhn, ki je bil najboljši igralec tekme že septembra v Pulju, ko je Olimpija zmagala s 3:2. "To je bila ena naših najboljših tekem v letošnji sezoni. Branilci so blokirali številne nevarne strele, plošček smo disciplinirano pošiljali iz naše tretjine. Za tako tekmo se ni težko motivirati, igrali smo proti močni ekipi v tako veliki dvorani. Pred toliko gledalci še nikoli nisem branil. Za take tekme se posebej pripravljam," je pojasnil vratar zmajev, ki se počuti bolj sproščeno na gostovanjih: "Vedno sem raje igral v gosteh. Na avtobusu poslušam glasbo, v miru se pripravim na tekmo. Na domačih tekmah je veliko malenkosti, ki lahko zmotijo popolno osredotočenost na srečanje. Imamo dobre navijače, ki zahtevajo zmage in nam dajo vedeti, da niso zadovoljni z našimi predstavami. Na gostovanjih ne čutimo pritiska, doma pa vedno razmišljamo, da moramo nujno zmagati."
V petek hoče zasenčiti Lamoureuxa
Kuhn je misli že usmeril k petku in srečanju z Beljakom: "Lani je v Tivoliju branil Jean Philippe Lamoureux, ki v petek prihaja v Tivoli. Že to je velik motiv zame. Hočem braniti bolje od njega in pomagati moji ekipi do zmage."
D'Alvise: Doma pregorimo v veliki želji
Dva zadetka je dosegel Chris D'Alvise, ki je v 37. minuti s trikom izza vrat matiral Roberta Kristana. "Desetdnevni premor nam je prišel zelo prav, saj smo predtem trikrat izgubili. Zelo dobro smo odigrali tekmo v Areni, lepo je igrati pred 12.000 gledalci, to res ni vsakdanje. Res ne vem, zakaj smo tako slabi doma. Mislim, da sploh ni pomembno, kje igramo. Doma pregorimo v veliki želji. Ko pa stvari začnejo iti v napačno smer, nimamo pravih rešitev," je dejal 26-letni Kanadčan, ki je v letošnji sezoni dosegel že enajst zadetkov.

Kristan: Prvi dve tretjini katastrofalni

Zagrebčani so se hitro pobrali z ledu, v petek jih čaka popravni izpit proti KAC-u, v nedeljo pa v Areno prihaja še Salzburg. "Pričakovali smo, da se bo naš niz zmag enkrat končal. Že začeli nismo dovolj zbrano, prve dve tretjini ista bili katastrofalni. V zadnji tretjini smo imeli premoč, a je bilo že precej prepozno za preobrat. Skušali smo le še ublažiti poraz, Olimpiji moramo čestitati za zasluženo zmago. Izgovorov zdaj ni treba iskati. Ne bi rekel, da smo podcenjevali tekmeca, a pravega pristopa ni bilo. Mi smo samo igrali tekmo, Olimpija pa si je zares želela zmagati," je misli strnil vratar Kristan in dodal, da v garderobi nihče ne govori o neizplačanih dohodkih.
Junaki lanske sezone v petek v Tivoliju
V petek se obeta izjemno zanimiv hokejski večer, saj v Tivoli prihajajo stari znanci. John Hughes, Justin Taylor, Brad Cole, Scott Hotham, J. P. Lamoureux in trener Hannu Järvenpää, ki so v lanski sezoni Olimpijo popeljali do tretjega mesta v Ligi Ebel in naslova državnega prvaka, bodo skušali nadaljevati uspešne predstave Beljaka.

Iz Zagreba

Aleš Golob