Bodo železarji ostali v Ligi Ebel? Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Bodo železarji ostali v Ligi Ebel? Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Christian Feichtinger
Christian Feichtinger ima znova veliko dela. Še vedno upa, da bo letošnja sezona Lige Ebel izpeljana do konca z vsemi enajstimi klubi. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Na Jesenicah še brez odločitve

O tem, ali bodo Jeseničani ostali v ligi ali ne, bo vodstvo Lige Ebel odločalo v ponedeljek.

Direktor lige Christian Feichtinger ni želel razkriti podrobnosti o tem, kaj se dogaja na relaciji klub - vodstvo lige. Dejal je le, da je še najmanj težav pri povsem športni plati, saj so igralci jasno izrazili stališče, da si želijo dokončati sezono. Odločitve o tem, kakšna bo tekmovalna usoda jeseniškega kluba v razširjenem avstrijskem prvenstvu, pa ne more sprejeti sam, tako da bo odločitev o nadaljnjem sodelovanju kluba predvidoma padla v ponedeljek dopoldne po sestanku članov upravnega odbora lige in avstrijske hokejske zveze.

Po odstopu Kanalca težko najdejo prave sogovornike
A vrata za Jeseničane še niso zaprta, čeprav imajo v vodstvu lige veliko težav že s tem, da po odhodu predsednika kluba Slavka Kanalca sploh najdejo sogovornike, ki so na slovenski strani pristojni za reševanje zapletenega položaja. Direktor lige je še dodal, da obstaja skupina, ki si prizadeva za rešitev jeseniškega kluba.

Liga Ebel je v petek zvečer klubu poslala ultimat, da mora potrditi igranje v drugem delu lige in zagotoviti nekatere garancije, sicer ga čaka izključitev. Predvsem bi morali v klubu zagotoviti, da bodo nemoteno in v skladu z vsemi zahtevami tekmovanja izpeljali še štiri domače tekme ter da se bodo udeležili še štirih gostovanj, ki jih čakajo v drugem delu sezone.

Bo v torek v Podmežakli gostoval Dunaj?
Drugi del lige Ebel se je začel danes brez Jeseničanov, ki so bili v prvem krogu prosti, saj so bili zadnji po prvem delu tekmovanja. V torek zvečer naj bi železarji v Podmežakli gostili Dunaj.

Na Jesenicah še brez odločitve