Matej Hočevar je načel mrežo Triglava. Foto: Aleš Fevžer
Matej Hočevar je načel mrežo Triglava. Foto: Aleš Fevžer
Anže Terlikar
Anže Terlikar je dosegel edini zadetek za Kranjčane. Foto: Aleš Fevžer
Sašo Rajsar in Marjan Manfreda
Jeseničani so na obeh polfinalnih tekmah ugnali Slavijo. Foto: Drago Cvetanovič
Olimpija zanesljivo izločila Triglav
Železarji tudi na povratni tekmi boljši od Slavije

Založani, ki so prvo tekmo prejšnji četrtek na domačem ledu izgubili z 2:3, so hitro pritisnili na jeseniška vrata in v 2. minuti povedli. Po izjemni potezi Gregorja Režka, ki je švignil okoli vrat Jureta Pavliča, je bil skupni izid že takoj na začetku izenačen. Gostitelji so izenačili v 10. minuti, po poskusu Jureta Dolinška je plošček pred Maticem Bohom spremenil kapetan Miha Brus. Boh je do konca uvodne tretjine dvakrat odlično posredoval.

Bizalj in Dolinšek zadela v razmiku 18 sekund
V 33. minuti je Peter Bizalj ob številčni premoči odlično uporabil podajo izza gola. Navdušenje na tribunah Podmežakle se še ni poleglo, ko je nov zadetek dosegel Dolinšek. S prodorom po desni strani in nenadnim strelom je presenetil vratarja Slavije, in po 18 sekundah je na semaforju pisalo že 3:1.

Sedem izključitev v pretepu
Zaradi pretepa so v zadnji tretjini sodniki predčasno poslali z ledu kar sedem igralcev, štiri na domači strani (Sodja, Dolinšek, Erjup, Bizalj) in tri pri gostih (Javornik, Prusnik, Šimunovič).
V 50. minuti so imeli železarji dva igralca več, kar je z močnim strelom izkoristil Anže Zupančič. Luka Kar je znižal na 4:2 v 52. minuti, potem pa sta obe ekipi le še čakali na zadnji zvok sirene.
Hočevar edini strelec v uvodni tretjini
Olimpija je na prvi tekmi ugnala Triglav s 3:1, v Tivoliju pa je bila boljša s 6:1. Kranjčani so z borbeno igro napovedali, da se ne bodo predali vnaprej, domači pa so potrebovali 14 minut za prvi zadetek. Dosegel ga je Matej Hočevar po akciji Jureta Sotlarja in Mihe Pesjaka. V začetnem delu tekme nobena ekipa ni blestela ob številčni premoči, gostje so zapravili tudi polminutno prednost dveh igralcev več.

Terlikar matiral Silo
Druga tretjina je bila bolj razburljiva, v 23. minuti sta padla dva zadetka. Najprej je bil natančen Eric Pance, ki je povišal vodstvo na 2:0. Anže Terlikar je s strelom na daljšo vratnico premagal Aleša Silo. Točno na polovici tekme so zmaji dosegli tretji gol, po strelu Damjana Dervariča je odbitek v mrežo pospravil Pascal Morency.

Kranjčanom zmanjkalo moči v zadnji tretjini
Najlepši zadetek na srečanju je prispeval Anže Ropret v 47. minuti s strelom pod prečko. Na 5:1 je povišal Žiga Grahut v 54. minuti. Končni izid je po natančni podaji Morencyja postavil kapetan Aleš Mušič.

POLFINALE, povratni tekmi:
TEAM JESENICE - Playboy Slavija
4:2 (1:1, 2:0, 1:1)
600; Brus 10., Bizalj 33., Dolinšek 33., Zupančič 50.; Režek 2., Kar 52.

TELEMACH OLIMPIJA - Triglav Kranj
6:1 (1:0, 2:1, 3:0)
400; Hočevar 14., Pance 23., Morency 30., Ropret 47., Grahut 54., Mušič 56.; Terlikar 23.




Prvi tekmi:
TRIGLAV KRANJ - TELEMACH OLIMPIJA
1:3 (0:1, 0:1, 1:1)

PLAYBOY SLAVIJA - TEAM JESENICE
2:3 (0:0, 1:3, 1:0)




Finale, prva tekma, ponedeljek ob 18.00:
TEAM JESENICE - TELEMACH OLIMPIJA

Povratna tekma bo 3. aprila v Tivoliju.

Olimpija zanesljivo izločila Triglav
Železarji tudi na povratni tekmi boljši od Slavije