Ryan McDonagh je podaljšal serijo drugega kroga Vzhoda med Rangersi in Capitalsi. Foto: Reuters
Ryan McDonagh je podaljšal serijo drugega kroga Vzhoda med Rangersi in Capitalsi. Foto: Reuters
Po golu Matta Beleskeyja so Racmani povedli v Calgaryju. Foto: Reuters

dve minuti pred koncem rednega dela četrte tekme serije pred izpadom, a so se rešili, nato pa je Ryan McDonagh v podaljšku zadel za zmago nad Washingtonom (2:1).

Znova sta bila na tekmi te serije razpoložena vratarja in je bilo doseženih malo zadetkov. Gostje so v Madison Squaru povedli dobrih devet minut pred koncem rednega dela. Matt Niskanen je z odlično podajo v protinapadu našel samega Curtisa Glencrossa, ki je zadrsal sam proti Henriku Lundqvistu. Prvi dvoboj iz oči v oči s Švedom je izgubil, toda z bekhendom je odbito ploščico pospravil v mrežo.

Kapetan junak v New Yorku
Ko je Lundqvist minuto in 41 sekund pred iztekom rednega dela ravno zapuščal svoja vrata, je Derek Stepan na levi strani ob ogradi podal Chrisu Kreiderju, ki je zadel za izenačenje. Stepan je bil podajalec tudi pri zmagovitem golu. Po izgubljenem ploščku Washingtona v nevtralni tretjini ga je v napad popeljal Jesper Fast. Z desne je prenesel igro na levo, kjer je bil Stepan, ta pa je plošček prepustil McDonaghu, ki je zadrsal in med krogoma je kapetan matiral Bradena Holtbyja. V primeru zmage bi bil vratar Capitalsov veliki junak, saj je zbral 41 obramb.

"Želimo si samo nadaljevati tako igro. Na obeh koncih ledu smo proti odlični ekipi dobro igrali. Dobivali smo priložnosti, a nismo bili nagrajeni za dobro igro. A na koncu se je izšlo. To je to, še vedno dihamo. V nedeljo nas čaka nova tekma v Washingtonu, kjer bom dali vse od sebe," je povedal domači trener Alain Vigneault.

Racmani še zmago oddaljeni od napredovanja
Anaheim je v Calgaryju slavil s 4:2 in je še zmago oddaljen od napredovanja v konferenčni finale, kamor se ni uvrstil od leta 2007, ko je tudi osvojil Stanleyjev pokal. Zaključni plošček za zmago v seriji bo imel na domačem ledu v nedeljo. Racmani so dvoboj v gosteh odlično začeli, ko je ob izteku četrte minute Jakob Silfverberg ob igralcu več po akciji z Ryanom Keslerjem plošček spravil pod prečko.

Toda že 39 sekund pozneje je po izvrstnem prodoru Johnnyja Gaudreauja izenačil Sean Monahan. Minuto in sedem sekund za tem pa so gostitelji že vodili. Po samostojni akciji po levi strani ob ogradi je mrežo zatresel Michael Ferland. V drugi tretjini so Racmani izenačili prek Andrewa Cogliana, ki je zadel iz neposredne bližine. Dobro minuto po začetku zadnjega dela je številčno premoč izkoristil Matt Beleskey, ki je v mrežo pospravil odbito ploščico po strelu Silfverberga. Zmago Ducksov je z golom v prazno mrežo potrdil Patrick Maroon.


Končnica, Vzhod, 2. krog:
NY RANGERS - WASHINGTON 2:3
2:1 (0:0, 0:0, 1:1) - v podaljšku
Kreider 59., McDonagh 70.; Glencross 51.

Obrambe: Lundqvist 28; Holtby 41.

Sobota:
MONTREAL - TAMPA BAY 1:3


Zahod, 2. krog:
CALGARY - ANAHEIM 1:3
2:4 (2:1, 0:1, 0:2)
Monahan 5., Ferland 6.; Silfverberg 4.,Cogliano 37., Beleskey 42., Maroon 60.

Obrambe: Ramo 25; Andersen 25.

Minnesota - CHICAGO 0:4


V odebeljenem tisku je izid v zmagah, igrajo na 4 zmage.