Veliko veselje hokejistov Linza po zmagi v podaljšku. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Veliko veselje hokejistov Linza po zmagi v podaljšku. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Danny Irmen
Danny Irmen je po minuti podaljška Črnim krilom zagotovil veliko zmago. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Matija Pintarič
Matija Pintarič je zbral 44 obramb. V prvi tretjini bi pri obeh golih lahko bolje posredoval, v zadnji tretjini pa se je nekajkrat izkazal. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
John Hughes
John Hughes je zatresel mrežo Linza že po 75 sekundah. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Rob Daum
Rob Daum je bil nasmejan do ušes. V zadnjih petih dneh je Linz dobil tri pomembne tekme in je blizu finala. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Linz na pol poti

po prvem porazu v končnici v Tivoliju je bilo ogromno. Dobra igra se hitro pozabi, če ni pravega izida. Linz je zdaj v veliki prednosti.

Izbranci Roba Dauma so dokaj enostavno dosegali zadetke, vratar Matija Pintarič ni imel svojega večera. Na drugi strani so imeli zmaji lepše priložnosti, a jim ni uspelo ukaniti Alexa Westlunda.
Zelo težko je bilo zanetiti hokejsko evforijo po treh sušnih sezonah. V četrtek je bil Tivoli premajhen za vse privržence, gneča je bila nepopisna na vsakem koraku. Po tako uspešni sezoni bi si zeleno-beli zaslužili vsaj eno ali dve zmagi tudi v tej seriji. V Linzu v letošnji sezoni še niso slavili in tudi v nedeljo jih čaka težka naloga.

Järvenpää: Najbolj grenak poraz v sezoni
Najbolj potrt je bil trener Hannu Järvenpää, ki je dolgo iskal primerne besede. "Zelo sem razočaran. To je daleč najbolj grenak poraz v letošnji sezoni. V petek je nov dan. Ko bo sonce vzšlo, bom najbrž mislil drugače. Zelo sem utrujen, težko najdem prave besede po takem porazu. Igramo proti odličnemu nasprotniku, ki pa ga lahko premagamo. En zadetek v podaljšku odloča med peklom in nebesi. Zdaj se mi cvremo v peklu," je bil popolnoma na tleh finski strateg, ki po navadi zablesti s kakšno duhovito pripombo. Tokrat je bil mrkega obraza in prav nič pripravljen za šale.
"Zares smo veliko vložili v tekmo. Po zaostanku z 1:3 se je zdelo, da smo v izgubljenem položaju. Drugi zadetek nas je vrnil v igro, zaživeli smo na novo. V podaljšku nas je pokopala ena napaka. Pintarič je slabo začel, v zadnji tretjini pa je branil dobro. V nedeljo moramo igrati sproščeno, vsekakor pa lahko zmagamo," je še dodal Järvenpää, ki je imel dolge premore med stavki, glas pa se mu je kar tresel. Finec je dvakrat že izgubil finale državnega prvenstva, ki pa v Ljubljani nima velikega pomena, vse je usmerjeno v Ligo Ebel.

Hughes: Bili smo boljša ekipa
John Hughes je zadel že v 75. sekundi in napovedal nov spektakularni večer v Tivoliju. "Zares nesrečen poraz, saj smo bili boljša ekipa. V podaljšku je odločilni gol padel, potem ko je njihov igralec spremenil smer ploščka pred golom. V drugi tretjini smo imeli ogromno priložnosti, morali bi vsaj izenačiti, če ne celo povesti. V prvi tretjini so dosegli dva gola na lahek način, mi pa nismo imeli nobene sreče. V nedeljo zdaj res ne smemo izgubiti," je poudaril najboljši strelec Lige Ebel.

Hočevar ob vrnitvi z lepo minutažo
Po zlomu čeljusti se je vrnil Matej Hočevar, ki je bil odsoten vse od 5. februarja, ko je nanj naletel Brian Lebler. "Niso zaman osvojili prvega mesta po rednem delu. Igrajo zelo disciplinirano, nobene napake ne naredijo, ne ponudijo nam priložnosti v protinapadu. Veliko energije smo vložili za izenačujoči zadetek, potem pa nam je zmanjkalo v podaljšku. Njihov slog igre je veliko strelov z modre črte in veliko prometa pred golom. Njihovi igralci skušajo preusmeriti ploščke pred golom, kar je zelo težko braniti. Tudi na naslednji tekmi je treba igrati podobno. Izhajati je treba iz dobre obrambe in prežati na protinapade. Priložnosti se nam bodo ponudile, saj Linz doma igra še bolj odprto," je razmišljal Hočevar, ki je igral v napadu z Žigo Pancetom in Boštjanom Goličičem.
"Trener mi je namenil kar veliko časa na ledu, sem bil kar presenečen. Fizično nisem imel nobenih težav. Časa za jok po porazu ni. Vsi smo slabe volje, treba pa je dvigniti glave. Dobro se je treba spočiti, narediti kvaliteten trening in v soboto že kreniti na pot proti Linzu," je še dodal 29-letni napadalec.
Ž. Pance: Nismo pomagali našemu vratarju
"Ta poraz zelo boli, saj smo izgubili šele v podaljšku. Naredili smo preveč napak v obrambni tretjini, nismo pomagali našemu vratarju, blokirati bi morali več strelov. Zaustaviti jih je treba še pred našo modro črto. Treba bo igrati še bolj agresivno in izkoristiti priložnosti. Linz zdaj res vodi z 2:0, a mi se ne bomo predali. Tudi mi lahko zmagamo na njihovem igrišču. Upam, da nam uspe že v nedeljo," je poudaril Žiga Pance.
Mušič: Linz je dosegal srečne zadetke
"Po zaostanku z 1:3 smo se vrnili, zato je to grenak poraz. Zadovoljni smo lahko s prikazanim, a na koncu šteje le izid. Serija še ni končana, prepričan sem, da lahko v nedeljo zmagamo. Linz je dosegel srečne zadetke, nam pa plošček ni šel v gol. Skozi celotno sezono imajo isti sistem igre. Veliko drsajo, tudi branilci se vključujejo v napade," je dejal Aleš Mušič, ki je blestel v seriji proti Sapi Fehervar, proti Linzu pa se še ni vpisal med strelce.
Groznik: Velikokrat smo se že pobrali
Boštjan Groznik je podal za zadetek Igorja Cvetka v 27. minuti. Uradni napovedovalec v dvorani je objavil, da je gol dosegel "Groza" in navijači so bili navdušeni. Žal pa postavni branilec ni zadel prvič v Ligi Ebel.
"Res škoda, to je grenak poraz za nas. Vsi smo zelo poklapani. V petek moramo dati hokej iz svojih misli in se malce sprostiti, potem pa nas v soboto čaka trening, v nedeljo pa gremo po prvo zmago. Pintarič je imel zares težko delo, pred njegovim golom so spreminjali smer ploščka, to je najbolj neugodno. Linz ima lepo prednost, a v letošnji sezoni smo bili že velikokrat v težavah, pa smo se pobrali in bili nato še močnejši. Poznamo se do potankosti, odigrali smo že veliko tekem. Odločajo malenkosti, v ključnih trenutkih je pomembna sreča," je povedal Groznik, ki meni, da so tekmo izgubili v drugi tretjini, ko so bili zelo neučinkoviti: "Po golu za 2:3 smo se res dvignili. Gledalci so nas ponesli, takrat še pomislili nismo, da smo utrujeni. Adrenalin je bil izjemen. Ta občutek je prav poseben. Grizli smo do konca, bili veliko boljši in v drugi tretjini bi morali doseči še kakšen gol več."

Vse kaže na avstrijski finale
Tretja tekma polfinalne serije bo v nedeljo v Linzu, kjer je vzdušje zelo slabo in gostujoče ekipe ne čutijo pritiska s tribun. V drugem polfinalu KAC vodi že z 2:0 proti Medveščaku, ki je zelo oslabljen po kaznih za Franka Banhama in Joela Prpića. Vse kaže, da bo finale znova avstrijski.

Linz na pol poti