Žiga Pance je načel mrežo Linza, a Ljubljančani so vodstvo obdržali le šest minut. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Žiga Pance je načel mrežo Linza, a Ljubljančani so vodstvo obdržali le šest minut. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Matija Pintarič
Matija Pintarič v četrtfinalu ni branil zaradi kazni, v Linzu pa se je nekajkrat zelo izkazal. Foto: MMC RTV SLO
Danny Irmen
Danny Irmen je dosegel drugi zadetek za Linz, potem ko je plošček poslal med nogama Pintariča v mrežo. Foto: MMC RTV SLO
Rob Daum
Rob Daum si je pošteno oddahnil po nedeljski zmagi na sedmi tekmi proti Dunaju. Po torkovi tekmi je še posebej hvalil Alexa Westlunda. Foto: MMC RTV SLO

osegel prvo polfinalno zmago nad Tilio Olimpijo. Serija se bo zares začela šele v četrtek zvečer v Tivoliju, ko bo vzdušje naelektreno.

Sredi tekme v Keine Sorgen Areni smo se večkrat vprašali, ali gre res za srečanje polfinala Lige Ebel. Kar nekaj sedežev je bilo praznih, vzdušje pa gledališko. Gostiteljem se je poznala utrujenost po dolgi seriji proti Dunaju in velika škoda je, da Ljubljančani tega niso znali izkoristiti. Najboljša ekipa Lige Ebel v letošnji sezoni, kjer tujcev kar mrgoli, Avstrijci pa igrajo stranske vloge, je bila premagljiva in vprašanje je, ali bo v tej seriji znova prikazala tako mlačno predstavo v domači dvorani.
Ž. Pance se je vrnil z golom
Zmaji so bili v prvi tretjini v podrejenem položaju, Brian Lebler in Justin Keller sta zadela okvir vrat. Na začetku druge tretjine so gostje celo povedli prek Žige Panceta, ki se je vrnil po poškodbi kolena. "Takoj po izenačenju na 2:2 smo imeli priložnost za vodstvo, a se je nato vse obrnilo v korist Linza. Treba bo analizirati srečanje in jih prisiliti v več napak v srednji tretjini. V četrtfinalu so nas gledalci ponesli, dali so nam dodatno energijo. V četrtek znova pričakujem poln Tivoli, veliko lažje igramo doma. Enkrat bomo morali zmagati tudi v Linzu. Upam, da že na naslednji tekmi," je poudaril Pance, ki je v 23. minuti dosegel vodilni zadetek za zeleno-bele. Z desne strani je pridrsal pred Alexa Westlunda in poslal plošček na njegovo slabšo stran. Vratar Linza je levičar, Ljubljančani pa ga seveda poznajo do potankosti.
Cvetek: Westlund je imel neverjetno srečo
Igor Cvetek je osem minut pred koncem izenačil na 2:2, potem ko je izkoristil zmedo v obrambi Linza. "Škoda, da nam ni uspelo iztržiti več. Po izenačenju v 52. minuti smo imeli še nekaj priložnosti za vodstvo, ki jih nismo izkoristili. Linz je izkušeno moštvo, ki igra v nekem ritmu skozi celotno tekmo. Videli smo, da je Linz premagljiv, čeprav je bil po prvem in drugem delu na prvem mestu. V četrtek računam na našo zmago. V zaključnih strelih bo potrebna večja zbranost. Taktike ni treba spreminjati, saj smo se jim dobro upirali. Nekajkrat nas je rešil vratar Pintarič, na drugi strani pa je imel Westlund neverjetno srečo. V nekaj primerih bi se lahko plošček skotalil prek golove črte," je povedal branilec Olimpije, ki je še dodal, da bo vzdušje v četrtek popolnoma drugačno, presenečen pa je bil, da dvorana v Linzu sploh ni bila popolnoma napolnjena. "Tivoli bo pokal po šivih, sodniške piščalke se sploh ne bo slišalo," je sklenil Cvetek.
Järvenpää računa na vrnitev Taylorja in Hočevarja
Tudi trener Hannu Järvenpää ni bil preveč razočaran. "Dosegli smo premalo zadetkov, v odločilnih trenutkih nam ni uspelo ukaniti Westlunda. Ogledal si bom posnetek in v četrtek računam, da bomo boljši. Linz gradi svojo igro na drsanju in disciplini. Seveda mi je žal napak v zaključku tekme, a ne bom zdaj jokal. Raje se bom posvetil četrtkovi tekmi in pričakujem zmago. Mislim, da ni treba korenito spreminjati taktike, zelo zaupam tem fantom in sem ponosen na njihove dosežke," je tekmo komentiral finski strateg.
"V četrtek naj bi se vrnila Justin Taylor in Matej Hočevar. Daljša klop je na takih tekmah zelo pomembna. Linz ima zelo izkušeno ekipo, tokrat je nastopil z desetimi tujci. Tudi proti Sapi smo izgubili prvo tekmo in nato dobili serijo," je še dodal Järvenpää, ki je tudi velik ljubitelj angleške nogometne lige. V soboto je užival v derbiju med Liverpoolom in Arsenalom.
Uspešna vrnitev Pintariča
Matija Pintarič je zbral 30 obramb in ni naredil nobene večje napake. "Končni izid ne kaže realnega stanja na igrišču. Njihova zmaga sploh ni bila suverena, imeli smo nekaj smole. Nekajkrat so se njihovi napadalci kar naenkrat samo znašli pred vrati. Moramo biti pazljivejši. Ogromno drsajo in odlično podajajo. Hitro so vidni razlogi, zakaj so bili ves čas prva ekipa lige. Skozi celotno tekmo sem se odlično počutil, žal smo dobili dva gola v zaključku. V končnici ni časa za jezo, treba je dati glavo gor," je poudaril Pintarič, ki je odslužil kazen šestih tekem, potem ko je na zadnji tekmi drugega dela v Salzburgu dvakrat zapustil vrata pri kazenskih strelih.
"V četrtek bo Tivoli poln, zelo težko jim bo. Nikoli še nisem videl toliko gledalcev v naši dvorani kot na zadnji tekmi proti Sapi. Če 5.000 gledalcev navija zate, te avtomatsko ponese. Treba je ohraniti hladne glave. V končnici je vsaka tekma poglavje zase. Tudi zmaga z 10:0 nič ne pomeni, kar smo videli že v seriji proti Madžarom. Mi lahko igramo še precej bolje, oni pa so pokazali že vse," je pojasnil "Pinta".
Daum pohvalil "Westyja"
V garderobi Linza so bili zadovoljni, precej pa so že razmišljali o četrtkovi tekmi. Vzdušje v Tivoliju je znano tudi njihovim tujcem, ki so redni gosti raznih socialnih omrežij.
"Ključno je bilo, da je bil vratar Westlund tako dobro razpoložen. V težkih trenutkih nas je obdržal v igri. Imeli smo veliko priložnosti, vendar Olimpija je bila zelo dobra, nikakor se nam ni uspelo odlepiti, uspelo jim je izenačiti na 2:2. Bilo je zelo težko, Murphy in Baumgartner sta nas z lepima goloma rešila v zaključku. Zadovoljen sem predvsem z našo igro z igralcem več," je srečanje ocenil trener Linza Rob Daum. V 54. minuti je bila Olimpija v naletu, strateg črnih kril pa je vzel pol minute odmora in že v naslednji resni akciji je Curtis Murphy z močnim strelom z modre črte zadel za 3:2.
Vstopnice za četrtkovo tekmo se odlično prodajajo. Verjetno bo Tivoli razprodan že danes. Druga tekma bo ključna, saj je težko verjeti, da bi se Ljubljančani lahko vrnili po zaostanku z 0:2 v zmagah. Igralci Linza razmišljajo le o naslovu oz. o finalnih tekmah, potem ko so se zares namučili z Dunajem v četrtfinalu. Na prvi tekmi ni bilo veliko kazni, malo fizične igre, na pretep še pomislili nismo. V Tivoliju bo najbrž popolnoma drugače, čeprav pesti vseeno ne bodo tako pele, kot so v torek zvečer v Zagrebu.

Iz Linza