Matjaž Kopitar je hitro začel delo na Jesenicah. Foto: MMC RTV SLO
Matjaž Kopitar je hitro začel delo na Jesenicah. Foto: MMC RTV SLO
Tomaž Razingar
Tomaž Razingar bo zaigral na turnirju na Jesenicah, čeprav prvotno ni bil na seznamu Harringtona. Foto: MMC RTV SLO/Toni Gruden
Hokejisti prvič vadili pod vodstvom Kopitarja
Marcel Rodman o menjavi selektorja

Turnir serije Euro Challenge, na katerem bodo nastopile Slovenija, Avstrija, Norveška in Madžarska, bo potekal od četrtka do sobote v dvorani Podmežakla. Risi bodo v torek trenirali dvakrat, dopoldne od 11. do 12. ure in popoldne od 17.00 do 18.15, v sredo bodo imeli le popoldanski trening, v četrtek pa jih po dopoldanskem razdrsavanju zvečer ob 19.15 že čaka prvi obračun s starimi znanci Madžari.

Poškodbe zelo okrnile zasedbo
S prvotnega seznama reprezentantov se zaradi poškodb vabilu niso odzvali Damjan Dervarič, Žiga Pavlin, Žiga Pance in Aleš Mušič, na zbor pa sta prišla Rok Tičar in Andrej Židan, ki pa sta prav tako zaradi poškodb odpovedala sodelovanje. Kopitar je v reprezentanco poklical Tomaža Razingarja in Aleša Silo, ki ju na seznamu prejšnjega selektorja Johna Harringtona ni bilo. Namesto igralcev, ki so udeležbo odpovedali, pa je Kopitar naknadno v reprezentanco poklical še Mitjo Robarja, Klemna Pretnarja, Miho Brusa in Klemna Žbontarja.

Vzdušje v garderobi je boljše
"Pred nami je zanimiv teden, od danes do sobote imamo, kar se tiče reprezentance, nekakšen nov začetek. Težko bi rekel, da bo ta teden pokazal, koliko veljamo, bo pa v znamenju iskanja naše identitete kot ekipe, ki jo bomo potem nesli s seboj na svetovno prvenstvo. Kje smo, bomo videli konec tedna, ko bomo spoznali tudi, kaj nam še manjka," je dejal eden najizkušenejših igralcev izbrane vrste Marcel Rodman.

O zamenjavi na selektorskem položaju nekdanji kapetan risov ni hotel veliko govoriti, omenil je le, da je krovna hokejska organizacija začutila, da je treba narediti spremembo: "Naredila je dobro potezo, čeprav le dan pred zborom reprezentance, kar je še vedno precej boljše, kot če bi to naredili teden pozneje. Vzdušje v garderobi je boljše kot včeraj, ko še nismo vedeli za zamenjavo, zato bomo gradili naprej na tem pozitivnem začetku. Na turnirju z močnimi nasprotniki pa bomo gradili temelje za naprej, za svetovno prvenstvo na Slovaškem."

V slovenski reprezentanci so vratarji Robert Kristan, Matija Pintarič in Aleš Sila, branilci Blaž Gregorc, Sabahudin Kovačevič, Aleš Kranjc, Greg Kužnik, Klemen Pretnar, Mitja Robar, Žiga Svete, Andrej Tavželj ter napadalci Miha Brus, Boštjan Goličič, Matej Hočevar, Žiga Jeglič, Tomaž Razingar, David Rodman, Marcel Rodman, Anže Ropret, Robert Sabolič, Mitja Šivic in Edo Terglav.

1. krog, četrtek ob 15.30:
NORVEŠKA - AVSTRIJA

Ob 19.15:
MADŽARSKA - SLOVENIJA

2. krog, petek ob 15.30:
AVSTRIJA - MADŽARSKA

Ob 19.15:
SLOVENIJA - NORVEŠKA

3. krog, sobota ob 15.30:
NORVEŠKA - MADŽARSKA

Ob 19.15:
SLOVENIJA - AVSTRIJA

Hokejisti prvič vadili pod vodstvom Kopitarja
Marcel Rodman o menjavi selektorja