Žiga Pance se je izkazal s podajo pri drugem zadetku Olimpije, nato pa je s srečnim golom izsilil podaljšek. Foto: www.alesfevzer.com
Žiga Pance se je izkazal s podajo pri drugem zadetku Olimpije, nato pa je s srečnim golom izsilil podaljšek. Foto: www.alesfevzer.com

Že krepko več kot deset mesecev je minilo, odkar so ljubljanski hokejisti zadnjič slavili zmago doma. Medtem ko so precej uspešnejši na gostovanjih, pa v Tivoliju preprosto ne najdejo poti do zmage. Tokrat so bili blizu, toda gostje iz Južne Tirolske so zmagali po golu v četrti minuti dodatka, slovenski prvaki pa so se morali zadovoljiti s točko. Zaostajali so že z 2:0, Bolzano pa je povedel tudi s 3:2, toda Žiga Pance je dobri dve minuti pred koncem izsilil podaljšek.

Zmaji niso bili uspešni tudi ob igri petih proti trem
V gosteh je Olimpija ugnala Bolzano, tokrat pa je imela konkretno premoč v uvodni tretjini. Razmerje v strelih je bilo 14:4, toda vratar Gianluca Vallini je bil zelo razpoložen. Gostiteljem v prvih 20 minutah ni uspelo izkoristiti niti treh "power playev", dve minuti so napadali tudi z dvema igralcema več, toda neuspešno.

Bolzano odlično odprl drugo tretjino
V drugi tretjini so lisice povedle po 59 sekundah, ko sta v hitrem protinapadu dvojno podajo izmenjala Christian Thomas in Tyler Sikura, ki je načel domačo mrežo. Dobre štiri minute pozneje je Bolzano vodil že z 2:0. Joshua Teves je streljal z razdalje, Daniel Mantenuto pa je plošček preusmeril za hrbet Lukaša Horaka.

SŽ Olimpija je sedmič v letošnji sezoni izgubila doma. Foto: www.alesfevzer.com
SŽ Olimpija je sedmič v letošnji sezoni izgubila doma. Foto: www.alesfevzer.com

Prvi gol Čosića v Ligi IceHL
Po pol ure igre je pot v mrežo našla tudi domača zasedba. Prvič se je med strelce v Ligi IceHL vpisal Jan Čosić. Še hitreje kot Bolzano je Olimpija dvakrat zadela. Le dobri dve minuti zatem je po lepem prodoru in podaji iz obrata Panceta na 2:2 izenačil Aljaž Predan.

Pance izenačil po veliki napaki Gazleyja
Pet minut pred koncem je Bolzano znova povedel. Brad McClure je kaznoval neodločnost domače obrambe, ki mu je pustila preveč prostora na desni strani.

Gostje so si nato privoščili veliko napako in s šestimi igralci na ledu omogočili zmajem še en "power play", v katerem pa so Ljubljančani srečno izenačili. Dustin Gazley je izza vrat skušal izbiti plošček, ob tem pa je nespretno zadel Panceta, od rame katerega se je odbil v mrežo.

Miceli odločil v podaljšku
Lepi priložnosti sta v podaljšku imela Marcel Mahkovec in Trevor Gooch, nato pa je v 64. minuti po hitrem protinapadu zmago gostom zagotovil Teves, ki je po podaji Angela Micelija v protinapadu z diagonalnim strelom z leve strani premagal Horaka.

Karhula si najbolj želi zmage nad Fehervarjem
"V prvi tretjini smo bili veliko boljši. Morali bi zadeti vsaj trikrat, a nismo niti enkrat. Imeli smo dve minuti dva igralca več, trikrat je bila mreža popolnoma odprta, Kapel je zgrešil prazna vrata. Ko smo se znašli v zaostanku z 0:2, smo se znova vsi spraševali, če se je znova vse obrnilo proti nam. Zelo dobro smo se odzvali in izenačili na 2:2," je poudaril trener Antti Karhula.

"Imeli smo srečo, da smo izsilili podaljšek po njihovi napaki. Mislim, da smo lahko tudi zadovoljni s točko. Seveda smo si želeli vse tri, da bi končno padlo to breme z ramen, ko že toliko časa nismo zmagali na domačem ledu," je dodal finski strokovnjak, ki je januarja nasledil Mitjo Šivica na klopi zmajev.

Tudi naslednje tri tekme bo Olimpija odigrala v Tivoliju. V sredo se bo srečala s Fehervarjem, v nedeljo z Asiagom, nato pa 1. novembra še proti Dunaju.

"Naša ekipa dobi velik zalet, ko doseže zadetek. To se je tokrat znova pokazalo. Če bi na domačem ledu povedli, bi bilo nadaljevanje lažje. Najbolj si želim zmage nad Fehervarjem, ki sem ga treniral. Mislim, da bom dal na mizo 100 evrov za igralca, ki bo dosegel odločilni zadetek za zmago," se je pošalil Karhula.

Čosić: Vedno bližje smo zmagi v Tivoliju
"Začeli smo zelo dobro in nadzorovali igro v prvi tretjini. Ni nam uspelo zadeti, nato pa nam je popustila zbranost na začetku druge tretjine in prejeli smo dva zadetka. Na srečo smo hitro izenačili na 2:2. V zadnji tretjini smo se borili za zmago, a nam znova ni uspelo. Mislim, da smo vedno bližje zmagi v Tivoliju. Prepričan sem, da bomo kmalu zmagali tudi doma," je povedal Čosić, ki je naredil velik korak naprej, potem ko si je v lanski sezoni zlomil zapestje.

Zmaji znova klonili v Tivoliju

14. krog:
SŽ OLIMPIJA – BOLZANO
3:4 (0:0, 2:2, 1:1; 0:1) - v podaljšku
1520; Čosić 31., Predan 34., Pance 58.; Sikura 21., Mantenuto 26., McClure 56., Teves 64.

INNSBRUCK – FEHERVAR
1:4 (0:1, 1:2, 0:1)

PUSTERTAL – DUNAJ
6:1 (2:0, 3:0, 1:1)

BELJAK – SALZBURG
2:1 (1:0, 1:0, 0:1)

LINZ – KAC CELOVEC
2:3 (1:0, 0:2, 1:0) – v podaljšku

ASIAGO – VORARLBERG
6:4 (2:0, 2:3, 2:1)

Lestvica:                     * x     
BELJAK                  13  8 2 1 2 29
SALZBURG                12  8 2 1 1 29
FEHERVAR                13  9 1 0 3 29
PUSTERTAL               13  8 1 1 3 27
LINZ                    14  6 2 3 3 25
KAC CELOVEC             13  6 2 0 5 22
--------------------------------------
INNSBRUCK               12  5 2 2 3 21
SŽ OLIMPIJA             14  4 1 2 7 16
VORARLBERG              13  5 0 0 8 15
BOLZANO                 13  3 1 0 9 11
--------------------------------------
ASIAGO                  12  3 0 1 8 10
DUNAJ                   12  2 1 1 8  9
GRADEC                  12  1 0 3 8  6
* - zmaga po podaljšku/kazen. strelih 
x - poraz po podaljšku/kazen. strelih