Donald Fehr je pred prihodom v Ligo NHL kar 23 let deloval kot predstavnik igralcev bejzbola. Foto: EPA
Donald Fehr je pred prihodom v Ligo NHL kar 23 let deloval kot predstavnik igralcev bejzbola. Foto: EPA
V Ligi NHL še brez sprave

Vodstvo lige je v torek predstavilo predlog, po katerem naj bi se denarna pogača delila po razmerju 50:50. Igralci so pripravili tri svoje različice (da bi iz zdajšnjega razmerja 57:43 v korist hokejistov do ciljnega 50:50 prišli po treh ali petih letih; ali pa takoj, v tem primeru pa ne bi smeli zarezati v plače pogodb, ki so še veljavne).

Bettman ostaja zaskrbljen
Komisar lige Gary Bettman je zavrnil vse različice in za zadnji rok postavil 25. oktober. Če dogovora do takrat ne bo, se liga ne bo začela 2. novembra, s tem pa na sporedu ne bo 82 tekem, kot jih zadnja leta odigra vsaka ekipa. Bettman je po večurnih pogajanjih v Torontu povedal: "Sem zaskrbljen. Glede na predloge, ki smo jih prejeli, ne napredujemo. To, kar so predlagali igralci, je korak nazaj."

Fehr: Niso pripravljeni popustiti
Predstavnik hokejistov Donald Fehr pa meni: "Moram priznati, da ne vem, kaj bo na koncu storili, niti ne vem, kaj bodo storili lastniki moštev. A kdor je bil v pisarni, je lahko začutil vibracije in neizrečene besede, lastniki se niso pripravljeni premakniti niti za milimiter, morda le v kakšni malenkosti."

Pred osmimi leti odpadla celotna sezona
Zadnji lock-out je izbrisal celotno sezono 2004/2005, zdajšnji pa je že naredil škodo v višini 250 milijonov dolarjev. Morda lahko tudi tokrat pride do črnega scenarija, po katerem bi odpadla celotna sezona, Bettman tako razlaga: "Pripravljeni smo se pogovarjati in se prilagoditi, a v trenutku, ko bo jasno, da ne bo mogoče izpeljati sezone, dolge 82 tekem, bo škoda ogromna in podpisati pogodbo bo vse težje."

V Ligi NHL še brez sprave