Zack Hyman in Leon Draisaitl sta bila junaka napetega nedeljskega večera v Crypto.com Areni. Foto: Reuters
Zack Hyman in Leon Draisaitl sta bila junaka napetega nedeljskega večera v Crypto.com Areni. Foto: Reuters

Kralji, ki so dobili podaljšek na prvi in tretji tekmi, so doživeli zelo grenek poraz, saj so sijajno odigrali uvodnih 20 minut, ko so povedli s 3:0, tudi v zadnji tretjini so bili boljši tekmec in povedli so s 4:3, a je Evander Kane v 57. minuti izsilil podaljšek. "Smo nepopustljiva ekipa. Ne bomo kar tako odnehali ne glede na vse. Res sem ponosen na vse fante, a to je šele druga zmaga," je bil zadovoljen Leon Draisaitl.

"Danes smo lahko razočarani, toda jutri je nov dan in moramo biti pripravljeni na peto tekmo. Jasno je bila prva tretjina zelo dobra, druga pa ne, kar ni skrivnost. To moramo popraviti na naslednjih tekmah. Igrali smo dobro, a pokopala nas je druga tretjina. Takrat se nismo držali našega načrta igre in preveč smo igrali v lastni coni. Tekmeci pa so nas kaznovali za takšno igro," je povedal Anže Kopitar in na vprašanje, kaj bodo s soigralci odnesli za naprej iz druge tretjine, odgovoril: "Upam, da prav ničesar."

Anže Kopitar je v 19. minuti ob prednosti igralca več povišal na 3:0. Foto: AP
Anže Kopitar je v 19. minuti ob prednosti igralca več povišal na 3:0. Foto: AP

Udarna prva tretjina Kraljev
V 10. minuti je vratar Oliersov Stuart Skinner odbil strel Kevina Fiale, Gabriel Vilardi pa je plošček iz bližine pospravil v mrežo. Kralji so dobili silovit zalet in v 17. minuti je Viktor Arvidsson povišal na 2:0. Takoj zatem je moral na kazensko klop Cody Ceci, Kopitar pa se je sijajno znašel pred vrati, preigral je Skinnerja in potisnil plošček v prazno mrežo. Gostje so komaj dočakali konec 20. minute.

Menjava vratarja dvignila Oilerse
Trener Jay Woodcroft se je odločil za menjavo čuvaja mreže. Vstopil je Jack Campbell, ki je večkrat izkazal. Oilersi so v drugi tretjini krenili na vse ali nič. Ko je na kazenski klopi sedel Alexander Edler zaradi spotikanja, je Evan Bouchard z močnim strelom z modre črte znižal na 1:3 v 25. minuti.

Šov Draisaitla za izenačenje
Kralji nikakor niso našli pravega ritma, stisnjeni so bili v obrambno tretjino. Draisaitl je po pol ure zadel po podaji Connorja McDavida izza vrat. Nemec je 11 sekund pred koncem druge tretjine ob prednosti igralca več izenačil na 3:3. Razmerje v strelih na vrata je bilo v drugi tretjini 8:20.

Kane izsilil podaljšek
Kralji so se pobrali v zadnji tretjini, zbrali so precej več strelov na vrata (17:7). Matt Roy je mojstrsko poslal plošček med nogama Campbella v 45. minuti. Vse je že kazalo na zmago Los Angelesa. Edmonton je moral pritisniti in Evander Kane je z natančnim diagonalnim strelom ukanil Joonasa Korpisala v 57. minuti.

Hyman unovčil podajo Boucharda v 71. minuti
V podaljšku so bili boljši Kanadčani. V 67. minuti je bil izključen Adrian Kempe, a so gostitelji s skrajnimi močmi odbili vse nalete. V 71. minuti je razigrani Bouchard na levi strani oparil Hymana, ki je zadrsal v napadalno tretjino in z natančnim strelom pod desno roko matiral Korpisala za veliko veselje Edmontona.

Lani je odločala sedma tekma, tudi letos jih bo vsaj šest
"V drugi tretjini smo izpustili vodstvo, a tekmo smo izgubili v podaljšku. Začetek je bil za nas izjemen, to je bilo nekaj, česar v tem dvoboju še nismo pokazali. Bil je res čuden dvoboj. Ekipa, ki je v vodstvu, nato nekako umakne nogo s plina," je dodal trener Los Angelesa Todd McLellan.

Najbolj napeta serija v letošnji končnici zelo spominja na lanski obračun v prvem krogu, ko je bil izid po štirih tekmah prav tako izenačen na 2:2, nato so Kralji dobili peto tekmo v podaljšku, zadnji dve pa sta pripadli Oilersom. Na sedmi tekmi je bil razred zase McDavid.

Hyman v 71. minuti zagotovil Edmontonu zmago v Los Angelesu

Carolina blizu polfinala na Vzhodu
Na uvodni nedeljski tekmi so Islandersi v New Yorku izgubili proti Carolini z 2:5. Seth Jarvis je dosegel dva zadetka za goste, ki zdaj vodijo že s 3:1 v zmagah in bodo imeli v torek prvi zaključni plošček za preboj v polfinalu Vzhoda.

S 3:1 je v seriji povedel tudi Boston. Najboljša ekipa rednega dela je Florido tokrat v gosteh ugnala s 6:2. Dvakrat se je med strelce vpisal Taylor Hall, ki je prispeval tudi dve podaji. Dvakrat je domačo mrežo zatresel tudi Jake DeBrusk. Linus Ullmark je zbral 41 obramb. Peta tekma bo v TD Gardnu v sredo.


Vzhod, 1. krog:
NY ISLANDERS – CAROLINA 1:3
2:5 (0:1, 0:2, 2:2)
Pelech 44., Horvat 58.; Jarvis 5., 42., Nečas 22., Aho 34., MacEachern 55.
Obrambe: Sorokin 24; Raanta 28.

FLORIDA – BOSTON 1:3
2:6 (0:1, 1:1, 1:4)
Tkachuk 36., Bennett 47.; Marchand 10., DeBrusk 22., 49., Bertuzzi 43., Hall 57., 60.
Obrambe: Bobrovski 25; Ullmark 41, Swayman 2.

Torek ob 1.00:
NY RANGERS – NEW JERSEY 2:1

Torek ob 1.30:
TAMPA BAY – TORONTO 1:2


Zahod, 1. krog:
LOS ANGELES – EDMONTON 2:2
* 4:5 (3:0, 0:3, 1:1)
Vilardi 10., Arvidsson 17., Kopitar 19., Roy 45.; Bouchard 25., Draisaitl 30., 40., Kane 57., Hyman 71.
Obrambe:
Korpisalo 35; Skinner 8, Campbell 27.
* - v podaljšku

MINNESOTA – DALLAS 2:2
2:3 (0:0, 0:1, 2:2)
Klingberg 56., Gaudreau 59.; Seguin 36., 57., Dadonov 44.
Obrambe:
Gustavsson 21; Oettinger 33.

Torek ob 3.30:
WINNIPEG – VEGAS 1:2

Torek ob 4.00:
SEATTLE – COLORADO 1:2


Igrajo na štiri zmage po sistemu 2-2-1-1-1.