24-letni kanadski vratar Oliver Roy je bil prvo ime Olimpije na uvodni tekmi sezone, kljub razmerju strelov 22:37 pa ga je Innsbruck matiral šele ob številčni premoči. Foto: www.alesfevzer.com
24-letni kanadski vratar Oliver Roy je bil prvo ime Olimpije na uvodni tekmi sezone, kljub razmerju strelov 22:37 pa ga je Innsbruck matiral šele ob številčni premoči. Foto: www.alesfevzer.com
Nicholas Schaus, Tyler Spurgeon (Die Haie Innsbruck)
Vseh upov Olimpije je bilo konec 41 sekund pred koncem, ko je Nicholas Schaus dosegel gol v izpraznjena domača vrata. Foto: www.alesfevzer.com
trener Fabian Dahlem in kapetan Aleš Mušič (Olimpija)
Na sedmih pripravljalnih tekmah sta se s po 9 točkami najbolj izkazala Avstrijec Roland Kaspitz in Miha Logar, a v 1. krogu Olimpija iz 22 strelov v okvir vrat ni dosegla gola. Foto: www.alesfevzer.com

Prvih 20 minut hokeja pod Rožnikom ni prineslo gola, gostje pa so bili podjetnejši in nevarnejši. Nedisciplina Ljubljančanov je pripomogla k vodstvu morskih psov s Tirolskega. V 27. minuti je bil izključen Anže Ropret, po strelu Tylerja Spurgeona z modre črte je plošček mimo Oliverja Roya spravil David Schuller.

Mušič ob dveh igralcih manj do priložnosti tekme
V prvih 40 minutah si je Olimpija privoščila kar šest izključitev, paradoksalno pa so si zmaji najlepšo priložnost priigrali ob kar dveh igralcih manj. Kapetan Aleš Mušič je ukradel plošček, drsal proti vratom, nad njim pa je nato prekršek napravil Jeff Ulmer. Domači navijači so zahtevali kazenski strel, toda sodniki so se odločili le za dvominutno kazen.

Prvi imeni tekme - vratarja Roy in Chiodo
Ob veliki strelski premoči gostov je vratar Oliver Roy (35 obramb) ob uradnem debiju držal zeleno-bele v igri vse do samega konca tekme. Najlepši priložnosti za izenačenje sta imela Gregor Koblar in Stefan Chaput, a se je izkazal nekdanji čuvaj ljubljanske mreže Andy Chiodo (22 obramb). V izdihljajih tekme je domači trener Fabian Dahlem iz igre povlekel še vratarja Roya in poskusil s šesterico v polju priti do vsaj točke. Toda po napaki na svoji polovici je v 60. minuti zadetek z modre črte v prazno mrežo dosegel branilec Innsbrucka Nick Schaus in odločil dvoboj 1. kroga.
Dahlem: Za izrazitega strelca bi morali plačati 100.000 evrov
"Mislim, da smo igrali 40 minut dobro. Prva tretjina je bila solidna, v drugi nas je reševal vratar Roy, na koncu pa je zmagala bolj izkušena ekipa. Innsbruck je veliko boljši kot lani. Z nizkim proračunom smo zgradili ekipo, ki se je borila 60 minut. Nimamo izrazitega strelca, a za takega igralca bi morali plačati 100.000 evrov. Tega denarja seveda nimamo," je pojasnil trener zeleno-belih.
"
Preveč je bilo kazni. Napadi se morajo še uigrati, tekme proti Jesenicam niso bile pravi pokazatelj. Vratarja sta bila odlična, Andy Chiodo je pravi profesionalec in velika okrepitev za Innsbruck," je še dodal Dahlem.

Velika poletna zmaga - preživetje kluba
Pri slovenskih podprvakih imajo za sabo pestro dogajanje po lanski sezoni. Ne toliko na ledu, kjer so v Ligi Ebel ostali brez končnice na zadnjem mestu, bolj vroče je bilo v pisarni. Črnemu scenariju, ki je grozil s propadom še drugega nekoč velikega slovenskega kluba, so se v Tivoliju izognili. S prisilno poravnavo nameravajo pod vodstvom predsednika Marka Popoviča stvari počasi spet spraviti v normalno delovanje.

Prve tekme so bile sicer že v petek, prvaki iz Salzburga so v ponovitvi lanskega finalnega obračuna klonili pred Dunajčani po kazenskih strelih.

1. krog:
TELEMACH OLIMPIJA - INNSBRUCK
0:2 (0:0, 0:1, 0:1)
800; Schuller 27., Schaus 60.

VSV BELJAK - DORNBIRN
2:3 (0:3, 1:0, 1:0)

SALZBURG - DUNAJ
* 4:5 (1:0, 2:4, 1:0)
3.200; Raffl 11., Trattnig 31., 33., Ferriero 60.; Dzieduszycki 22., 24., Fraser 26., Milam 32.
* - po kazenskih strelih

ORLI ZNOJMO - LINZ
4:0 (1:0, 2:0, 1:0)

KAC CELOVEC - SAPA FEHERVAR
1:3 (0:1, 1:0, 0:2)

GRADEC - BOLZANO
0:1 (0:0, 0:1, 0:0)


2. krog, nedelja ob 17.30:
TELEMACH OLIMPIJA - VSV BELJAK

DUNAJ - DORNBIRN

SAPA FEHERVAR - INNSBRUCK

ORLI ZNOJMO - SALZBURG

BOLZANO - LINZ

Ob 17.40:
GRADEC - KAC CELOVEC

Hokejisti Olimpije za uvod poraženi
Hokejisti Olimpije za uvod poraženi