V Čeljabinsku so si odahnili, saj bo ponos mesta Traktor lahko začel končnico na svojem ledu. Foto: Reuters
V Čeljabinsku so si odahnili, saj bo ponos mesta Traktor lahko začel končnico na svojem ledu. Foto: Reuters

Meteor, ki je pred dnevi prestrašil prebivalce južnega Urala, je zakrivil silovit udarni val, ki je med drugim poškodoval tudi stekla na moderni Traktor Areni, kjer svoje domače tekme igra eden izmed velikanov ruskega hokeja. Po pregledu so oblasti izdale zeleno luč za začetek končnice, kjer velja Traktor za enega izmed favoritov za osvojitev Gagarinovega pokala.

Redni del pripadel bogatemu SKA-ju
Prvi krog končnice se bo na Zahodu začel v sredo, na Vzhodu pa v četrtek. V 52 krogih rednega dela sta se v obeh konferencah Kontinentalne hokejske lige izoblikovala kvarteta vodilnih moštev, ki so v bojih 1. kroga tudi izraziti favoriti za napredovanje.

Redni del sezone je pripadel najbogatejšemu klubu lige SKA-ju iz Sankt Peterburga (115 točk), ki je prehitel tudi "vojaške brate" iz Moskve CSKA (96). Na Vzhodu je bil Ak Bars (104) bil malce boljši od Avangarda (102), Traktor (98) pa je zasedel 3. mesto.

V končnici trije neruski klubi
Naslov prvaka sicer brani Dinamo Moskva, velike pozornosti pa sta deležna češko-slovaška novinca v vse bolj evropski ligi, Lev Praga in Slovan Bratislava. Od neruskih klubov, v 26-članskih ligi jih je šest, se je v končnico uvrstil še Barys Astana, potem ko so Kazahstanci na Vzhodu osvojili 6. mesto.

VZHOD:
Ak Bars Kazan – Neftehimik Nižnekamsk
Avangard Omsk – Sibir Novosibirsk
Traktor Čeljabinsk – Barys Astana
Metalurg Magnitogorsk – Salavat Julajev Ufa

ZAHOD:
SKA St. Peterburg – Atlant Moskva
CSKA Mosskva – Lev Praga
Dinamo Moskva – Slovan Bratislava
Lokomotiv Jaroslavlj – Severstal Čerepovec