Luka Gračnar je obranil kar 54 strelov in tudi oba kazenska strela. Foto: Drago Cvetanovič
Luka Gračnar je obranil kar 54 strelov in tudi oba kazenska strela. Foto: Drago Cvetanovič
Nik Truden
Nik Truden je v peti minuti načel mrežo Avstrijcev. Foto: Drago Cvetanovič

Slovenija je v prvih dveh krogih SP-ja doživela poraza, najprej proti Belorusiji z 0:2, nato so izbranci selektorja Gorazda Drinovca tesno klonili še proti Dancem (3:4), v sredo pa je bila s 5:0 boljša od Francozov.

Na današnjem obračunu je Slovenijo v vodstvo popeljal Nik Truden v 5. minuti z igralcem več. V drugi tretjini so bili Avstrijci precej boljši, izenačil je Philipp Kreuzer, nato pa je bil dvakrat natančen še Johannes Bischofberger.

Kalan izenačil 19 sekund pred koncem
Miha Pesjak
je v 42. minuti znižal na 2:3. 36 sekund pred koncem je selektor Drinovec iz vrat potegnil Luko Gračnarja, 19 sekund pred koncem rednega dela pa je Luka Kalan izsilil podaljšek. V dodatnih petih minutah se mreži nista zatresli, pri kazenskih strelih pa sta bila natančna Jure Sotlar in Gregor Koblar.

Slovenija ne more več poseči na vrh skupine, a si je tudi že zagotovila obstanek v tej konkurenci še za naslednjo sezono. V zadnjem krogu se bo v soboto ob 12. uri pomerila še z Norveško.

V boju za prvo mesto je v spopadu še neporaženih ekip Norveška po podaljšku premagala Dansko s 3:2. Norvežani imajo 11 točk, Danci pa 10.

Svetovno prvenstvo U-20, divizija I, skupina A, 4. krog:
SLOVENIJA
- AVSTRIJA
4:3 (1:0, 0:3, 2:0) - po kazenskih strelih
Truden 5., Pesjak 42., Kalan 60.; Kreuzer 28., Bischofberger 30., 36.

Kazenske minute: Slovenija 6, Avstrija 41

Streli na gol: Slovenija 32; Avstrija 57

Igralca tekme: Luka Kalan; Johannes Bischofberger

Slovenija: Gračnar, Trelc, Humar, Škrjanec, Snoj, Kozar, Logar, Pesjak, Sotlar, Kalan, Uduč, Koblar, Podrekar, Stan, Zupan, Oberstar, Truden, Petelin, Pem, Planko, Židan.