Hokejisti Los Angelesa so na ulični paradi mahali navijačem in jim pokazali Stanleyjev pokal. Foto: Reuters
Hokejisti Los Angelesa so na ulični paradi mahali navijačem in jim pokazali Stanleyjev pokal. Foto: Reuters
Alec Martinez, Drew Doughty in Trevor Lewis
Strelec odločilnega zadetka na peti tekmi Alec Martinez, Drew Doughty in Trevor Lewis pozdravljajo navijače na Figueroa Streetu. Foto: Reuters

ngeles je proslavil osvojitev Stanleyjevega pokala. Po ulični paradi se je dogajanje preselilo v Staples Center, ki je bil poln do zadnjega kotička.

19 tisoč navijačev je navdušeno ploskalo junakom minule sezone Lige NHL, med katerimi je tudi Slovenec Anže Kopitar, ki je ob vstopu v dvorano prejel morda celo najglasnejši aplavz. "Kakšen imeniten dan!" je na Twitterju vzhičeno zapisal Anže Kopitar in objavil nekaj fotografij družine na paradi.

"Los Angeles ima najlepše sonce, a tudi led in - Kralje," je rekel župan Los Angelesa Eric Garcetti, ki je navdušil dvorano.

V številnih zahvalnih govoriih seveda ni manjkalo presežkov na račun nepopustljivosti ekipe, izjemnih posameznikov in najboljšega trenerja Darryla Sutterja.

In kateri naslov je igralcem ljubši. Ta ali tisti pred dvema letoma? "Naslednji (The next one.)," je rekel Kopitar in s tem pokazal, da Los Angeles še ne namerava končati šampionskega pohoda.

"Mislim, da ko bomo gledali nazaj na to ekipo, čez deset, dvajset ali trideset let, bomo vsi, tudi navijači, govorili le o tem, kako smo se vrnili med žive po zaostanku treh zmag, po zaostanku z 2:3, kako smo se znali zbrati in nikoli nismo odnehali," je dejal kapetan Dustin Brown.

"Vse to je bilo možno le zato, ker imamo znotraj ekipe s fanti dobre odnose in smo res povezani v eno. Želim le še nekaj povedati fantom: Rad vas imam," je na slovesnosti v dvorani ganjeno sklenil kapetan prvakov Lige NHL.

Okoli 300.000 navijačev na ulicah
Že prej je bila po ulicah Los Angelesa parada v čast novim prvakom. Na Figueroa Streetu, kjer so se prvaki peljali z devetimi dvojnimi avtobusi, se je zbralo okoli 300.000 navijačev.

Los Angeles Kingsi so v velikem finalu s 4:1 v zmagah premagali New York Rangerse in drugič v treh letih osvojili Stanleyjev pokal, ki ga dobi zmagovalec najmočnejše hokejske lige na svetu.

Anže Kopitar se v Slovenijo predvidoma vrača v četrtek, 26. junija, ko bo priletel na Letališče Jožeta Pučnika. Dan zatem bo na Bledu že gostil dobrodelni gof turnir.