Shane Heffernan se je izkazal za pravo okrepitev. Foto: HDD Jesenice/Domen Jančič
Shane Heffernan se je izkazal za pravo okrepitev. Foto: HDD Jesenice/Domen Jančič

Začetek tekme je pripadel gostom, ki so povedli v 3. minuti, zadel je Kevin Wirl. Tudi v nadaljevanju prve tretjine je imel Jure Pavlič precej dela. Železarji so se prebudili sredi uvodne tretjine. Blizu izenačenja sta bila Aleš Remar in Urban Sodja, tudi Miha Pesjak ni bil natančen.

Erman izenačil po protinapadu
V 25. minuti je Matevž Erman ušel v protinapad, spretno zaustavil podajo Aivarasa Bendžiusa na drugi modri črti in kljub pritisku gostujočega branilca v samostojnem prodoru izenačil. Najlepšo priložnost za vodstvo so imeli Gorenjci v 36. minuti. Tadej Čimžar je pred vrati gostov slabo zadel plošček po podaji s strani.

Prva izključitev šele v 42. minuti
Šele v 42. minuti je bila prva izključitev na srečanju. Železarji so imeli prednost igralca več, ko je šel na kazensko klop Peter Lenes. Jarkko Oikarinen je v protinapadu z igralcem manj stresel prečko. V 46. minuti je strel Henrika Hochfilzerja vratar Pavlič odbil, kapetan gostov Christoph Echtler pa je plošček zabil v mrežo za novo vodstvo Kitzbühela.

Rajsar izenačil 46 sekund pred koncem
V zadnjih minutah so železarji močno pritisnili. V 54. minuti je najmlajši jeseniški igralec Gašper Glavič zadel prečko. Minuto in deset sekund pred koncem rednega dela je Pavlič zapustil vrata. Poteza se je obrestovala 46 sekund pred zadnjim piskom sirene, ko je po podaji Heffernana iz bližine zadel Sašo Rajsar.

Hochfilzer v okvir vrat, Heffernan v polno
Na sporedu je bil podaljšek. Gostitelji so zdržali z igralcem manj, ko je bil izključen Luka Tošič. Pred vrati Pavliča je bilo zelo vroče, Hochfilzer je zadel celo okvir vrat. Odločilni zadetek je v 64. minuti po podaji Sodje dosegel Heffernan. Razmerje v strelih na vrata je bilo 35:32.

Četrtfinale, tretje tekme:
LUSTENAU - ECE CELJE 3:0
* 4:3 (1:2, 2:1, 0:0)
Auer 11., Barney 21., 78., Oberscheider 22.; Jezovšek 6., 29., Ogrizek 12.

SIJ ACRONI JESENICE - KITZBÜHEL 2:1
* 3:2 (0:1, 1:0, 1:1)
650; Erman 25., Rajsar 60., Heffernan 64.; Wirl 3., Echtler 46.
* - po podaljšku

FELDKIRCH - KAPFENBERG 3:0
4:1 (1:0, 1:0, 2:1)

BREGENZERWALD - ZELL AM SEE 2:1
4:2 (0:0, 1:0, 3:2)

Stanje v zmagah je v krepkem tisku; igrajo na štiri zmage.