Shane Heffernan je izenačil na 2:2. Foto: HDD Jesenice
Shane Heffernan je izenačil na 2:2. Foto: HDD Jesenice

V četrtfinalu so si moštva z vrha rednega dela INL izbrala tekmece. Lustenau si je izbral Celjane, Jeseničani pa kot tretji po prvem delu Kitzbühel.

Magovac načel mrežo železarjev
Sredi uvodne tretjine v Podmežakli je Marjan Manfreda pod prekrškom zatresel mrežo gostov, a pred tem se je že oglasila sodniška piščalka in gol ni bil priznan. Gostje so povedli v 14. minuti. Jeseničan v dresu Kitzbühela Aleksandar Magovac je izkoristil prednost igralca več, na kazenski klopi je sedel domači kapetan Miha Brus. Še preden so si gostitelji opomogli po šoku, so Avstrijci znova zadeli. V 15. minuti se je pred jeseniškimi vrati najbolje znašel Henrik Hochfilzer. Železarji so kmalu ujeli priključek, v 16. minuti je s strelom z modre črte znižal Matevž Erman.

Gostitelji ekspresno do preobrata
Jeseničani so pritisnili na začetku druge tretjine. V 22. minuti je natančno meril Shane Heffernan in izenačil na 2:2. V naslednjem napadu so železarji prvič na tekmi povedli. Po strelu Andreja Židana je iz bližine plošček v mrežo potisnil Anže Terlikar. Že v naslednji minuti je pokritega vratarja Žana Usa z modre črte presenetil Christoph Exenberger. Dve minuti in dvajset sekund pred drugim odmorom je bil zaradi naleta v glavo do konca tekme izključen finski napadalec Jarkko Oikarinen. Jeseničani so imeli na voljo pet minut igre z igralcem več, ki pa je niso unovčili.

Trije zadetki v razmiku minute
V 49. minuti je Terlikar mojstrsko prišel do strela med dvema gostujočima branilcema in s strelom v desni zgornji kot neubranljivo zadel za 4:3. Dobre pol minute pozneje je najboljši strelec gostov Peter Lenes izkoristil nezbranost v domačih vrstah in izenačil na 4:4. V naslednjem napadu je Urban Sodja zrežiral novo vodstvo železarjev. Dobri dve minuti pred koncem je bil izključen Sodja. Gostje so vzeli pol minute odmora in vratarja nadomestili s šestim igralcem v polju, a ta poskus ni obrodil sadov.

Drugo tekmo bosta slovenska kluba igrala v soboto, Celjani ob 18.00 doma, Jeseničani pa ob 19.30 v gosteh. V četrtfinalu igrajo ekipe na štiri zmage, v polfinalu in finalu pa le na tri. Zmagovalec Lige INL bo znan najpozneje 13. aprila.

Četrtfinale, prve tekme:
SIJ ACRONI JESENICE - KITZBÜHEL
5:4 (1:2, 2:1, 2:1)
600; Erman 16., Heffernan 22., Terlikar 23., 49., Sodja 50.; Magovac 14., Hochfilzer 15., Ullrich 24., Lenes 50.

LUSTENAU - ECE CELJE
3:1 (0:0, 1:0, 2:1)
Auer 31., Witting 47., 55.; Knez 43.

BREGENZERWALD - ZELL AM SEE
* 4:3 (0:1, 2:0, 1:2)
* - po podaljšku

FELDKIRCH - KAPFENBERG
12:0 (5:0, 3:0, 4:0)

Igrajo na štiri zmage. Druge tekme bodo v soboto.