Dvorana Podmežakla za zdaj še nima uporabnega dovoljenja. Foto: Iztok Novak
Dvorana Podmežakla za zdaj še nima uporabnega dovoljenja. Foto: Iztok Novak
Zaplet s Podmežaklo še ni rešen

Železarji naskakujejo 32. naslov državnih prvakov in devetega v samostojni Sloveniji, v finalni seriji proti Tilii Olimpiji vodijo z 2:0 v zmagah in bi si lahko z zmagama v četrtek ter petek že zagotovili novo zvezdico.

Če Hokejski klub Acroni Jesenice ne bo dobil dovoljenja za organizacijo naslednjih dveh oz. treh tekem, pa vodstvo kluba vidi rešitev na Bledu. Zaradi manjše kapacitete blejske dvorane bo ogled tekem lahko omogočen le imetnikom sezonskih vstopnic, kar v klubu obžalujejo.

Glavna pomanjkljivost zasilna razsvetljava
"Danes je bil tehnični pregled. Glavna pomanjkljivost, ki je bila ugotovljena, je bila na zasilni razsvetljavi. Ta pomanjkljivost se bo v popoldanskih in nočnih urah odpravila in še vedno upamo, da bomo tekmo jutri in seveda v petek igrali," je dejal predsednik Slavko Kanalec.

O možnosti, da bi tekmo izvedli pred praznimi tribunami, pa v klubu ne razmišljajo. "To je teoretična možnost, ki pa jo zaradi našega odnosa do javnosti in navijačev nočemo izvesti," je dejal Kanalec.

"Na današnjem tehničnem pregledu so bile ugotovljene nekatere pomanjkljivosti, ki jih bo moral investitor pred izdajo uporabnega dovoljenja odpraviti. Konkretnejših informacij o upravnih postopkih, ki so v teku, na Upravni enoti Jesenice ne posredujemo," je zapisala načelnica Upravne enote Jesenice Alenka Burnik.

Finale, tretja tekma, četrtek ob 19.15:
ACRONI JESENICE - TILIA OLIMPIJA 2:0

Četrta tekma, petek ob 19.15:
ACRONI JESENICE - TILIA OLIMPIJA

Izid v zmagah je v odebeljenem tisku. Igra se na štiri zmage. Morebitna peta tekma bo 10., šesta 11., sedma pa 13. aprila.

Zaplet s Podmežaklo še ni rešen