Olimpija je v torek zmagala s 4:2, a napoveduje se
Olimpija je v torek zmagala s 4:2, a napoveduje se "četrta tretjina" za zeleno mizo. Foto: Drago Cvetanovič
Jože Kovač in Bojan Zajc
Jože Kovač in Bojan Zajc sta misli že usmerila proti petku, ko v Tivoli prihaja Gradec. Foto: www.alesfevzer.com
Olimpija v Podmežakli do superpokala

Danes dopoldne smo obiskali trening zmajev v Tivoliju. Srečali smo Jožeta Kovača, ki je prišel iz pisarne vodje tekmovanj pri HZS-ju Bogdana Jakopiča. Jeseničani so že napovedali pritožbo.
V torek je Olimpija zmagala s 4:2, na ledu so bili Kanadčani Raphael Bussieres, Sacha Guimond, Jonathan Harty, Chris Langkow, ameriški vratar Jeff Frazee, Latvijec Kristaps Bazevics in Šved Gilbert Gabor.
"Mi smo zmagali pošteno na ledu. Če Jeseničanom toliko pomeni ta pokal, jim ga bomo pa dali, če bo tako odločila disciplinska komisija. Kazen za igranje s preveč tujci v pravilniku ni zapisana," je pojasnil vodja ekipe Kovač, ki ni bil zadovoljen s sojenjem v zadnji tretjini derbija, ko so imeli zeleno-beli kar osem minut igralca manj.

Železarji zahtevajo registracijo tekme s 5:0
Jeseniški klub je na svoji Facebook strani podrobno predstavil pritožbo. Zapisali so, da je Olimpija do zmage prišla s kršenjem pravil, zaradi česar so v taboru Jesenic pripravili in na naslov Hokejske zveze Slovenije poslali pisno pritožbo. Jeseničani navajajo Registracijski pravilnik, ki med drugim določa, da ima klub, ki igra v tekmovanjih HZS v kategoriji članov, pravico do šestih tujcev, ki smejo nastopiti na posamezni tekmi.

Jeseničani ugotavljajo, da je bila zaradi nastopa preveč tujcev pri tekmecih tekma neregularna. V pritožbi so zahtevali, da se tekma registrira z izidom 5:0 za jeseniški klub.
Ropret: Za Jesenice je bil to korak gor, za nas pa korak dol
Anže Ropret je po protinapadu dosegel tretji zadetek za Olimpijo. "Mislim, da srečanje ni bilo tako izenačeno, kot bi lahko sklepali iz končnega izida. V prvih dveh tretjinah smo bili precej boljši. Naš problem je učinkovitost, kar se je pokazalo tudi v Ligi Ebel. V zadnjih minutah smo naredili nekaj neumnih prekrškov, Jeseničani so pritisnili. Bilo je napeto na koncu, a vseeno smo zasluženo zmagali. Derbi je vedno nekaj posebnega. Videlo se je, da je razlika v hitrosti med ekipama. Za Jesenice je bil to korak gor, za nas pa korak dol. Mi igramo s precej bolj kakovostnimi tekmeci v Ligi Ebel," je v pogovoru za Val 202 pojasnil član drugega napada zmajev.
Sotlar: Razlika med ligama je opazna
Ob koncu sta bila izbrana tudi igralca tekme, pri Jesenicah je bil to Jure Sotlar, pri Olimpiji pa Chris Langkow.
"Pričakovali smo več, a se na žalost ni izšlo. Hitrost in moč se zelo poznata. Res smo iztisnili vse iz sebe, a ni bilo dovolj. Vsekakor smo razočarani. Razlika je opazna, a tudi v Alpski ligi so ekipe, ki igrajo blizu ravni Olimpije. V ključnih trenutkih je bil vratar Olimpije vedno na mestu. V zadnji tretjini smo imeli več priložnosti. V Ligi Ebel Olimpija igra zelo obrambno. Mi smo pričakovali napadalno igro z njihove strani in res so celo srečanje igrali odprto. Niso nas presenetili, bilo pa je zelo težko igrati proti njim," je poudaril Sotlar, ki je dokazal, da lahko igra tudi v Ligi Ebel. Veseli se novih izzivov ta konec tedna, ko na Jesenice prihajata Feldkirch in Lustenau.
Zajc: Vedno je lepo zmagati na Jesenicah
"Vedno je lepo zmagati na Jesenicah. Če pogledamo vseh 60 minut, smo zasluženo zmagali. V zadnji tretjini smo imeli preveč izključitev in napeto je bilo vse do zadnje sekunde. Jeseničani v Alpski ligi nimajo pravega tekmeca in meljejo. Popolnoma drugačna slika je v Ligi Ebel, kjer so naši tekmeci zelo močni, bojujemo se za vsako točko. Vsaka zmaga prav pride, in to je dobra popotnica za nadaljevanje sezone, saj naš izkupiček v Ligi Ebel ni dober. Jeseničani so odigrali zelo dobro tekmo, na derbijih jim ne manjka motiva," je povedal trener Ljubljančanov Bojan Zajc, ki se je le nasmehnil, ko je slišal, da bi lahko prišlo do odločitve za zeleno mizo.

Olimpija v Podmežakli do superpokala