Telemach Olimpija je bila tokrat občutno boljša od Jesenic. Foto: www.alesfevzer.com
Telemach Olimpija je bila tokrat občutno boljša od Jesenic. Foto: www.alesfevzer.com
Adis Alagić in Marko Tarman
V 25. minuti sta se udarila napadalec Olimpije Adis Alagić in branilec Jesenic Marko Tarman. Foto: www.alesfevzer.com
Olimpija še drugič ugnala Jeseničane

Železarji so v Ljubljano pripotovali precej oslabljeni, saj so manjkali Aleš Kranjc, Jure Sotlar, Urban Sodja, Aleš Jeklič, Martin Oraže in Nejc Berlisk. Jeseničani so nastopili samo s tremi peterkami, zaigral je tudi član malde ekipe Žiga Urukalo, medtem ko je bila Olimpija v polni postavi.

Strelci Uduč, Harty in Koren
Zmaji so pred približno 1.000 gledalci, precej jih je bilo tudi z Jesenic, povedli v 12. minuti, ko je Roka Stojanovića po prodoru z leve strani z bližine matiral Aljaž Uduč. 21-letni napadalec si je ob trčenju pred vrati tudi poškodoval koleno, v bolečinah je zapustil ledeno ploskev in preostanek srečanja spremljal s klopi.
Takoj na zečtku druge tretjine je imela Olimpija prednost igralca več, na 2:0 je v 22. minuti povišal Jonathan Harty. Jeseničani so bili v drugi tretjini v podrjenem položaju, nikakor niso našli prave igre. V 28. minuti je po protinapadu in podaji Raphaela Bussieresa zadel še Gal Koren. Občinstvo sta na noge dvignila tudi Marko Tarman in Adis Alagić, ki sta v 25. minuti poskrbela za pretepaški vložek.

V zadnji tretjini je ritem igre precej padel. Pet minut pred kocnem je v protinapad krenil Miha Logar in se odločil za strel, vratar Jeff Frazee pa je strel odbil.
Na koncu srečanja sta obe ekipi prejeli po dva zaboja piva, sledila pa je posebna skupinska fotografija obeh ekip.

Za uvod Lige Ebel z Beljakom
Razmerje strelov je bilo kar 32:19 za domače, ki so tako uspešno opravili generalko pred petkovim uvodnim krogom Lige Ebel, ko bodo gostili Beljak.
Železarji bodo sezono v Alpski ligi začeli proti Gardeni v soboto v Podmežakli. Trenerja Nika Zupančiča skrbijo številne poškodbe.
Prijateljska tekma:
OLIMPIJA - SIJ ACRONI JESENICE
3:0 (1:0, 2:0, 0:0)
1.030; Uduč 12, Harty 22., Koren 28.

Olimpija še drugič ugnala Jeseničane