Boštjan Goličič je dosegel prvi gol v končnici. Foto: BoBo
Boštjan Goličič je dosegel prvi gol v končnici. Foto: BoBo
Jamie Fraser
Jamie Fraser je izenačil izid. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Matija Pintarič
Matija Pintarič je bil z 39 obrambami eden izmed junakov tekme. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Tilia Olimpija ostaja v igri


Linz je povedel v 7. minuti, ko je Olimpija izgubila plošček v svoji tretjini, tako da je ob ogradi prišel do Mika Ouelletta. Ta ga je podal v sredino do Gregorja Baumgartnerja, ki je nato s strelom med nogami matiral Matijo Pintariča. Olimpija je v nadaljevanju le stežka prihajala do priložnosti. Redke strele je ukrotil Alex Westlund.

Sanjska 26. minuta za domače
Začetek druge tretjine je prinesel lepo priložnost za Erica Panceta, vendar je bil Westlund na mestu. Malo pozneje pa je prišla Olimpijina minuta. Po izključitvi Jana-Axla Alavaare in Adriana Veidemana je imela minuto in 15 sekund dva igralca več na ledu, kar je znala izkoristiti. Najprej je Westlunda z močnim strelom za njegovo levo vratnico ukanil Jamie Fraser, le 32 sekund pozneje - ob igri 5:4 - pa je Američana matiral še Boštjan Goličič. Goličič je zadel s strelom pod prečko, potem ko je gostom plošček ukradel Žiga Pance. V tem delu prerojeni zmaji so imeli v nadaljevanju še nekaj priložnosti, vendar je Westlund ustavil vse nevarne poskuse.

Pintarič odbil vse napade
V zadnjem delu je Linz pritiskal, Pintarič pa nekajkrat sijajno posredoval. Srečanje je nekoliko preveč razgrelo tudi domače navijače, ki so na led vrgli dimno bombo, zaradi česar je bilo srečanje prekinjeno za nekaj minut. Zadnji napeti trenutki so nastopili pol minute pred koncem, ko je Rob Hisey izzval Domena Vedlina, tako da ga je slednji napadel, s čimer si je prislužil kazen. Linz je ob igri 5 na 4 sprožil nekaj nevarnih strelov, a je "Pinta" z obrambami potrdil status enega izmed največjih junakov tekme. Končno razmerje strelov je bilo 40:29 za "črna krila".

LIGA EBEL
POLFINALE, četrti tekmi

TILIA OLIMPIJA - LINZ 1:3
2:1 (0:1, 2:0, 0:0)
4.200; Fraser 26., Goličič 26.; Baumgartner 7.

KAC CELOVEC - MEDVEŠČAK 3:1
4:1 (1:0, 2:0, 1:1)
5.000; Tenute 1., 28., Kalt 24., Herburger 47.; Siddall 47.

V odebeljenem tisku je izid v zmagah; igrajo na štiri zmage. Pete tekme bodo v četrtek. Termina preostalih tekem sta 18. in 20. marec.

Tilia Olimpija ostaja v igri