Žiga Pance je blestel na drugi finalni tekmi. Foto: MMC RTV SLO
Žiga Pance je blestel na drugi finalni tekmi. Foto: MMC RTV SLO

Izbranci Toma Pokela si lahko že v torek v Salzburgu zagotovijo naslov prvakov. V petek so na Solnograškem slavili kar s 6:1, tokrat pa so se morali zelo potruditi, preobrat se je zgodil v zadnjih petih minutah.

Pance neustavljiv v uvodnih dveh tretjinah
Dvorana v Bolzanu je bila prvič v letošnji sezoni polna, zbralo se je kar 7.200 gledalcev, ki so pripravili sijajno vzdušje. Gostitelji so povedli v 13. minuti, ko je na kazenski klopi sedel Florian Mühlstein. Junak prvega finalnega srečanja David Laliberte je lepo podal do Žige Panceta, ki je z natančnim strelom ob vratnici matiral Bernda Brücklerja. Bolzano je z disciplinirano igro zadržal prednost vse do konca druge tretjine. V 36. minuti je razigrani Pance zadel še vratnico.

Milam in Raffl zrežirala preobrat
Salzburžani so zelo napadalno zaigrali v zadnji tretjini. Z natančnim strelom z modre črte je v 47. minuti izenačil Troy Milam. Štiri minute zatem je z izjemnim slalomom prek celotnega igrišča za vodstvo Salzburga poskrbel Thomas Raffl.

Končnica pripadla Bolzanu
Pet minut pred koncem je Marco Insam izenačil. Ko je bil izključen Michael Boivin, je vratar gostov Bruckler ostal brez palice, MacGregor Sharp ga je spretno ukanil z bližine. Salzburg je imel tri minute in pol pred koncem "power play", Don Jackson je iz vrat poklical Brückerja, Trenton Whitfield pa je v predzadnji minuti zatresel prazno mrežo in poskrbel za pravo evforijo na Južnem Tirolskem.

FINALE, druga tekma:
BOLZANO - SALZBURG 2:0
4:2 (1:0, 0:0, 3:2)
7.200; Pance 13., Insam 55., Sharp 57., Whitfield 59.; Milam 47., Raffl 51.

Igrajo na tri zmage. Tretja tekma bo v torek v Salzburgu.