Zach Parise:
Zach Parise: "Sporočam, da se še nisem odločil." Ryan Suter medtem komunicira samo prek agenta Neila Sheehyja. Foto: Reuters
Martin Brodeur
Martin Brodeur je prvič v karieri bil prosti igralec, a se je na koncu vseeno odločil, da ostane v svojem New Jerseyju. Foto: Reuters

Najbolj zaželeni prosti igralec Zach Parise je sklical novinarje, a namesto da bi povedal ali ostaja v New Jerseyju ali odhaja kam drugam (favorit je Pittsburgh), je sporočil, da se še ni odločil in da se mora pogovoriti z zaročenko in ostalo družino.

Medtem so Vragi uspeli prepričati legendo kluba Martina Brodeurja, da ostaja zvest klubu, za katerega igra že vso kariero. 40-letni Montrealčan je z New Jerseyjem sklenil novo 2-letno pogodbo v vrednosti 9 milijonov dolarjev. V 19 letih je z Devilsi trikrat osvojil Stanleyjev pokal, letos pa ga je v finalu zaustavil Los Angeles z Anžetom Kopitarjem.

"S klubom smo bili ves čas v stikih. Odnosi so bili vedno zelo dobri, imel sem sicer tudi nekaj ponudb drugih klubov, a je na koncu pretehtala ponudba mojega New Jerseyja," je dejal Brodeur in ni izključil niti morebitnega nadaljevanja igranja še po končani novi pogodbi: "Dve leti se mi zdita ravno pravšnji. Toda če se bom takrat dobro počutil, zakaj ne bi še ostal."

Ali Suter čaka na odločitev Pariseja?
Novega ali starega kluba ni sporočil niti najboljši branilec na trgu prostih igralcev. Ryan Suter (Nashville) naj bi bil najbližje Detroitu, kjer v njem vidijo menjavo za upokojenega Nicklasa Lidstroma. Še vedno pa vlada upanje v Minnesoti, da bosta nova člana Wilda postala tako domačin Parise kot "sosed" iz Wisconsina Suter.

Calgary: Odšel Jokinen, prišel Hudler
Tržnica je zaradi čakanja na Pariseja in Suterja v krču, a vseeno je bilo kar nekaj odmevnih premikov. Calgary je Jirija Hudlerja iz Detroita zvabil s 16 milijoni dolarji za 4 leta. Flamsi pa so medtem ostali brez centra Ollija Jokinena, ki je za 9 milijonov in dve leti postal novi član Winnipeg Jetsov.

Montreal Canadiens so si še za šest sezon zagotovili vratarske usluge Careyja Prica. Njihov vratar je sklenil novo šestletno pogodbo, vredno 39 milijonov dolarjev.

Buffalo in Dallas sta izpeljala menjavo: Sablje so dobile napadalca Steva Otta in branilca Adama Pardyja v zameno za centra Dereka Royja. Prvi dan tržnice sta menjavo izvedla tudi Columbus in Ottawa: Modri Suknjiči so dobili napadalca Nicka Foligna, Senatorji pa branilca Marca Methota.