Nazadnje je dva naslova zapored v Ligi NHL osvojil Detroit. Foto: Reuters
Nazadnje je dva naslova zapored v Ligi NHL osvojil Detroit. Foto: Reuters
Pekka Rinne je prejel štiri gole iz 25 strelov. Foto: Reuters

Odločitev je padla v dobrih treh minutah zadnjega dela. V 10. sekundi se je med strelce drugič vpisal novinec Jake Guentzel, ki je zabil že 12. gol v končnici. Do rekorda Dina Ciccarellija mu manjkata le še dva. Plenilci so dokončno pokleknili v 44. minuti, ko sta v razmiku 15 sekund zadela Scott Wilson in Jevgenij Malkin.

Nashville je bil v prvih dveh tretjinah boljša ekipa, kar potrjuje tudi razmerje v strelih na gol, ki je bilo 32:19 v korist gostov. Pingvine je reševal vratar Matt Murray, ki je na koncu zbral 37 obramb. Klonil je le v 13. minuti, ko je Nashville v vodstvo popeljal Pontus Aberg. Vodstvo Plenilcev ni trajalo dolgo, saj je že štiri minute pozneje izenačil Guentzel.

Vratar Pekka Rinne, ki je bil junak Nashvilla na poti do finala, proti Pittsburghu ne blesti. Ustavil je 21 od 25 strelov na svoja vrata, preden ga je ob koncu zamenjal Juuse Saros. Rinne je do finala obranil 94,7 odstotka strelov na svoja vrata, proti Pittsburghu le 77,7 odstotka. 34-letnik je proti Pittsburghu, ko je začel tekmo, še brez zmage.

"Izkoristili so omejeno število priložnosti in iz tega naredili dobro delo. Razočarani smo, ker zaostajamo z 0:2, toda ostati moramo pozitivni, predvsem zaradi naše igre in priložnosti, ki si jih ustvarjamo," je povedal Rinne.

Če Pittsburgh dobi še dve tekmi, bo prva ekipa po 20 letih, ki bo ubranila Stanleyjev pokal. "Dobili bomo naslednjo tekmo, potem pa bomo videli, kaj se bo zgodilo," ostaja optimist. hokejist Nashvilla P. K. Subban.

Druga tekma:
PITTSBURGH
- NASHVILLE (2:0)
4:1 (1:1, 0:0, 3:0)
Guentzel 17., 41., Wilson 44., Malkin 44.

Obrambe: Murray 37; Rinne 21, Saros 2.


Tretja tekma, nedelja ob 2.00:
NASHVILLE - PITTSBURGH

Četrta tekma, torek ob 2.00:
NASHVILLE - PITTSBURGH

---------- morebitne tekme: ----------

Peta tekma, petek, 9. 6., ob 2.00:

PITTSBURGH - NASHVILLE

Šesta tekma, ponedeljek, 12. 6., ob 2.00:
NASHVILLE - PITTSBURGH

Sedma tekma, četrtek, 15. 6., ob 2.00:
PITTSBURGH - NASHVILLE