Žiga Pance je dvakrat zatresel mrežo Salzburga, a na koncu to ni bilo dovolj, da bi dve točki ostali doma. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Žiga Pance je dvakrat zatresel mrežo Salzburga, a na koncu to ni bilo dovolj, da bi dve točki ostali doma. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Michal Fikrt
Michal Fikrt je moral kar šestkrat pobrati plošček iz svoje mreže. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Miha Verlič
Mladi Mariborčan Miha Verlič je v Tivoliju izenačil na 1:1. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Andrej Židan
Andrej Židan je zaradi poškodbe srečanje predčasno končal. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Tomi Mustonen
Tomi Mustonen je z močnim strelom izenačil na 4:4. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Tomaž Razingar
Tomaž Razingar je dvakrat zatresel mrežo nekdanjega kluba. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Pred tremi tedni so zmaji ugnali bike po podaljšku. Mož odločitve je bil John Hughes, ki je zadel za zmago s 3:2. Tokrat so Ljubljančani odigrali močno oslabljeni, saj je manjkalo kar pet hokejistov. V petek so Jeseničani presenetili Dunajčane, tokrat pa so bili v Beljaku povsem brez moči in na koncu je pol ducata ploščkov končalo v gostujoči mreži. V 22. krogu je Beljak doma ugnal železarje s 4:0.
Salzburg dvakrat povedel
Odličen strelski večer je v Tivoliju začel Thomas Raffl v 5. minuti. Manj kot dve minuti so gostitelji potrebovali za izenačenje. Petr Šachl je v hitrem protinapadu podal Mihi Verliču, ki je zatresel mrežo. Salzburžane je v vodstvo vrnil Steven Regier z igralcem več v deveti minut. Izključen je bil Damjan Dervarič, izza vrat je podal Ramzi Abid, Regier pa je premagal Jeana Philippa Lamoureuxa. Sledila je kazen za Andreasa Kristlerja, ki je zaradi visoke palice dobil pet minut in disciplinsko kazen. Zmaji so imeli po izključitvi Ryana Kavanagha kar dve minuti dva igralca več na ledu, pa sploh niso resno ogrozili vrat Joshue Tordjmana.
V 17. minuti so nato le zadeli. V gneči pred golom je bil najbolj spreten Matej Hočevar, ki je izenačil na 2:2. Ob koncu tretjine je imel Žiga Pance lepo priložnost, da bi domačo vrsto povedel v vodstvo. Najprej je sam zadrsal proti Tordjmanu, bil nepravilno zaustavljen in priigral kazenski strel, ki pa ga je vratar bikov ubranil.
Preobrat zmajev po -2
Po minuti in 25 sekundah nadaljevanja so gostje znova povedli. Robert Earl je streljal z modre črte, plošček pa se je od ograde odbil do Douga Lyncha, ki ga je pred vrati poslal v mrežo. Ob izključitvi Daniela Boisa so si Ljubljančani privoščili veliko napako. Matthias Trattnig je ukradel plošček, zadrsal v protinapad in podal pred vrata, kjer je palico postavil Earl ter pod prečko povišal na 4:2. V 36. minuti je Žiga Pance znižal po samostojni akciji, le 56 sekund kasneje pa je Hughes našel Tomija Mustonena, ki je z močnim strelom izenačil. 46 sekund pred koncem tretjine je Regier po podaji Manuela Latuse vrnil bike v vodstvo.
Welser kaznoval napako obrambe
V šesti minut zadnjega dela tekme sta Aleš Mušič in Žiga Pance iz igre vrgla Tordjmana in rezultat je bil znova poravnan. Ljubljančani so imeli še dvakrat imeli igralca več na ledu in lepo priložnost za zmago, a sta mreži do izteka zadnje tretjine ostali nedotaknjeni. Že 24 sekund po pričetku podaljška je padla odločitev o zmagovalcu. Domača obramba je pozabila na Welserja, ki je priigral Salzburžanom dve točki.
Beljak zadel že v 3. minuti
Poleg treh obolelih hokejistov so Jeseničani ostali še brez Jake Ankersta, ki ima težave z ramo. Tako je bil Heikki Mälkiä primoran v ekipo uvrstiti dva mladinca. Priložnost sta dobila Matic Zajšek in Nik Pern.
Po slabih dveh minutah igre so imeli gostje že dva igralca manj na ledu. Na klopi za kaznovane se je Luki Tošiču pridružil še Andrej Tavželj. Gostje so priložnost s pridom izkoristili in v tretji minuti je nekdanji kapetan Olimpije Kevin Mitchell z močnim strelom načel jeseniški mrežo. Tudi železarji so imeli priložnost z dvema igralcema več na ledu, a je obramba orlov minuto in devet sekund uspešno branila vrata. Ob koncu tretjine je Jeseničanom izenačenje preprečil okvir vrat.

Dvakrat v polno tudi Razingar
V drugi tretjini so domači hokejisti povsem zagospodarili na ledu, trikrat pa jim je uspelo tudi kaznovati napake gostov. V 26. minuti je najprej zadel Shayne Toporowski, ki se je štiri minute kasneje izkazal še s podajo. Na klopi za kaznovane je bil tedaj Jan Berčič, mrežo železarjev pa je zatresel nekdanji kapetan Jesenic Tomaž Razingar. Dvome o zmagovalcu je že pred zadnjo tretjino z drugim golom razblinil Mitchell.

V zadnjem delu srečanja so imeli slovenski prvaki 23 sekund znova dva igralca več na ledu, vendar vseeo niso uspeli zadeti. Peti plošček je celo z igralcem manj za hrbet Michala Fikrta poslal Razingar, piko na i zmagi pa je v 55. minuti postavil Kyle Wanvig. Deset minut pred koncem je ledeno ploskev zaradi poškodbe zapustil Andrej Židan. V prihodnjem krogu so Jeseničani prosti in imajo tako teden dni časa za počitek.

26. krog:
BELJAK
- ACRONI JESENICE
6:0 (1:0, 3:0, 2:0)
3.200; Mitchell 3., 35., Toporowski 26., Razingar 30., 53., Wanvig 55.

TILIA OLIMPIJA - SALZBURG
* 5:6 (2:2, 2:3, 1:0)
2.500; Verlič 7., Hočevar 17., Ž. Pance 36., 46., Mustonen 37.; Raffl 5., Regier 9., 40., Lynch 22., Earl 27., Welser 61.
* - v podaljšku

SAPA FEHERVAR - KAC CELOVEC
3:1 (2:0, 0:0, 1:1)

DUNAJ - ORLI ZNOJMO
4:1 (1:0, 3:0, 0:1)

MEDVEŠČAK
- LINZ
* 5:4 (0:3, 3:0, 1:1)
* - po kazenskih strelih

GRADEC je bil prost.

Lestvica:                 *          
LINZ                24 19 2  3 +26 40
SALZBURG            23 15 2  6  +6 32
MEDVEŠČAK           24 14 2  8 +21 30
TILIA OLIMPIJA      24 13 3  8  +8 29
KAC CELOVEC         22 13 1  8 +12 27
DUNAJ               24 11 4  9   0 26
SAPA FEHERVAR       24 11 3 10  +2 25
VSV BELJAK          23 10 0 13  +1 20
GRADEC              23  9 1 13 -16 19
ORLI ZNOJMO         23  8 3 12 -27 19
ACRONI JESENICE     24  6 5 13 -33 17
* - poraz po podaljšku oz. kazenskih
strelih prinaša eno točko