Anže Kopitar je sprožil dva strela na vrata San Joseja. Foto: Reuters
Anže Kopitar je sprožil dva strela na vrata San Joseja. Foto: Reuters

nih štirih tekmah so slavile gostujoče ekipe.

Kralje je pred razprodanimi tribunami v vodstvo popeljal Nick Shore, ki je po 109 sekundah premagal svojega nekdanjega klubskega kolega Martina Jonesa. Novopečeni vratar Sharksov je v nadaljevanju zaklenil gol in do konca tekme zbral 19 obramb.

Preobrat je v 10. minuti začel Joe Thornton, še pred koncem prve tretjine pa je ob igralcu več San Jose v vodstvo popeljal igralec tekme Joe Pavelski. Odločitev je padla v dobrih dveh minutah sredi druge tretjine, ko sta Jonathana Quicka ukanila Brent Burns in Tomas Hertl. Delo je v 44. minuti dokončal Joonas Donskoi.

Pavelski, ki je prvič nosil kapetanski trak, je poleg gola dodal še dve podaji in poskrbel za lepo dobrodošlico novemu trenerju Petru DeBoeru, ki je po lanski neuspešni sezoni zamenjal Todda McLellana. Sodeč po prvi tekmi čaka Kralje težka sezona. Sharksi so jih povsem nadigrali, kar potrjuje tudi razmerje v strelih na gol - 32:20. V sivino svojega moštva se je vklopil tudi Anže Kopitar, ki je v slabih 24 minutah na ledu dvakrat sprožil proti vratom Jonesa.

Slavje Chicaga ob proslavi naslova in dvigu šampionske zastave so pokvarili New York Rangersi, ki so zmagali s 3:2. Gosti so vse tri zadetke dosegli v prvi tretjini. Tudi na obeh kanadskih obračunih so se veselili gosti. Montreal je v Torontu slavil s 3:1, še prepričljivejši pa je bil Vancouver, ki je Calgary odpravil s 5:1.

LOS ANGELES - SAN JOSE 1:5
Shore 2.; Thornton 10., Pavelski 16., Burns 27., Herl 29., Donskoii 44.

TORONTO - MONTREAL 1:3
CHICAGO - NY RANGERS 2:3
CALGARY - VANCOUVER 1:5

Tekme 8. oktobra:
BOSTON - WINNIPEG
BUFFALO - OTTAWA
TAMPA BAY - PHILADELPHIA
ST. LOUIS - EDMONTON
NASHVILLE - CAROLINA
DALLAS - PITTSBURGH
COLORADO - MINNESOTA