Trener ZM Olimpije Ildar Rahmatuljin bo lahko računal na nove okrepitve. Foto: RTV SLO
Trener ZM Olimpije Ildar Rahmatuljin bo lahko računal na nove okrepitve. Foto: RTV SLO
Peter Rožič
Tudi izkušeni Peter Rožič bo pomagal mlademu jeseniškemu moštvu v Tivoliju. Foto: www.hkjesenice.com

Ker se zdaj začenja odločilni del za uvrstitev v veliki finale, bodo tudi železarji nastopili v močnejši zasedbi. Zmaji so se pred nadaljevanjem sezone močno okrepili. Prišli so kanadski vratar Sean Fields, ameriška branilca Ed Hill in Jeremiah McCarthy, napad pa sta okrepila Kanadčana Jason Silverthorn in Lou Dickenson. V zeleno-belo gnezdo sta se vrnila tudi Gregor Slak in Egon Murič.

Tujci že takoj na pravi preizkušnji
25-letni vratar Fields je letošnjo sezono začel v ECHL v moštvu Utah Grizzlies, kjer je igral tudi Hill. Slednjega so leta 1999 na NHL naboru kot 61. v drugem krogu izbrali Nashville Predatorsi. McCarthy, ki je doštudiral na Harvardski univerzi, je prišel iz Milana. Silverthorn, Dickerson in Slak so nastopali v britanskem prvenstvu v moštvu Edimburgh Capitals, Murič pa se je vrnil iz Zagreba. Gledalci v dvorani Tivoli bodo že na prvi tekmi drugega dela DP-ja videli pravo vrednost novih okrepitev.

Jeseničani s kombinirano postavo
Upravi odbor Jeseničanov je že pred mesecem dni odločil, da bodo mladim igralcem, ki so igrali v prvem delu prvenstva pomagali tudi hokejisti tretjega in četrtega napada prvega moštva. Cilj železarjev ostaja uvrstitev v finale.

Šest igralcev prve ekipe v Tivoliju
Aleš Remar, Tomi Hafner in Blaž Klinar so precej nastopali že v prvem delu DP-ja, v torek pa bodo v Tivoliju zaigrali tudi Damjan Dervarič, Miha Rebolj, Uroš Vidmar, Peter Rožič, Anže Terlikar in Luka Žagar.

2. del DP-ja, 1. krog, torek ob 19.00:
ZM OLIMPIJA - ACRONI JESENICE

BANQUE ROYALE SLAVIJA - ŠD ALFA

C. R.