Kapetan risov v Gomlu bo Tomaž Razingar. Foto: Iztok Novak
Kapetan risov v Gomlu bo Tomaž Razingar. Foto: Iztok Novak
Matjaž Kopitar
Marcel Rodman (poškodba), Jan Urbas (poškodba), Aleš Mušič (poškodba) in Andrej Hebar (klubske obveznosti) so odpadli s prvotnega seznama Matjaža Kopitarja za turnir v Belorusiji. Manjka seveda tudi selektorjev sin Anže, ki igra v Ligi NHL. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

To bo prva reprezentančna akcija "risov" po spomladanskem svetovnem prvenstvu v Bratislavi. "Vsi vemo, kam gremo. Lahkih tekem ne bo, a to smo si želeli. Le proti močnejšim nasprotnikom se bomo naučili tisto, kar nam manjka. Ta čas za turnirje, ki jih ni veliko, je treba izkoristiti in igrati s čim boljšimi, da od tega kaj odneseš. Na to gledam s pozitivne strani in prepričan sem, da bodo tudi fantje dali vse od sebe. Starejši bodo vlekli voz, mlajši pa vedo, da je to njihova priložnost za vstop v ekipo," je o moči turnirja dejal slovenski selektor Matjaž Kopitar.

Prvi napad Razingar-Terglav-Tičar
Kopitar je za gomlski turnir v prvi napad postavil Tomaža Razingarja, Eda Terglava in Roka Tičarja, v drugem so Anže Ropret, Jaka Ankerst in Žiga Pance, v tretjem Matej Hočevar, Eric Pance in Ken Ograjenšek, v četrtem pa Marjan Manfreda, Andrej Židan in Anže Kuralt. Branilski pari pa bodo Aleš Kranjc in Sabahudin Kovačević, Damjan Dervarič in Igor Cvetek, Andrej Tavželj in Žiga Grahut ter Maks Selan in Luka Tošič. Vratarji so Andrej Hočevar, Gašper Krošelj in Matija Pintarič, za zdaj pa se selektor še ni odločil, ali bo v Gomel potoval tudi Pintarič ali samo prva dva.

Razingar: Videlo se bo, kdo lahko, kdo ne more
Kapetan moštva bo v Belorusiji Tomaž Razingar. "V Gomlu bo turnir izredno močan. Pri nas kar nekaj igralcev manjka, priložnost bodo dobili novi fantje. A reprezentančni stroj deluje in pripravljamo se na SP v Ljubljani. Vsi fantje so šli skozi proces reprezentanc, znajo igrati hokej in skrivnosti ni. Na tem zboru bo igra hitrejša in na višji ravni kot v ligah, kjer igramo. Videlo se bo, kdo lahko, kdo ne more, je pa res, da je SP še daleč in ekipa se bo še spremenila," je pomen turnirja ocenil Razingar.

SEZNAM SLOVENSKIH REPREZENTANTOV

Vratarji: Andrej Hočevar (Angers), Gašper Krošelj (Acroni Jesenice) in Matija Pintarič (Olimpija);

Branilci: Aleš Kranjc (Češke Budjejovice), Sabahudin Kovačevič (brez kluba), Maks Selan (Briancon), Klemen Pretnar, Andrej Tavželj, Žiga Grahut, Luka Tošič (vsi Acroni Jesenice), Damjan Dervarič, Igor Cvetek (oba Tilia Olimpija);

Napadalci: Tomaž Razingar (VSV Beljak), Rok Tičar (Krefeld), Edo Terglav (Briancon), Boštjan Goličič, Žiga Pance, Eric Pance, Anže Ropret (vsi Tilia Olimpija), Jaka Ankerst, Andrej Židan, Marjan Manfreda, Anže Kuralt (vsi Acroni Jesenice).

POKAL POLEZIJA 2012
GOMEL, Belorusija

Četrtek ob 13.00:
RUSIJA B - DANSKA
Ob 17.00:
SLOVENIJA - BELORUSIJA

Petek ob 13.00:
RUSIJA B - SLOVENIJA
Ob 17.00:
BELORUSIJA - DANSKA

Sobota ob 11.00:
DANSKA - SLOVENIJA
Ob 15.00:
BELORUSIJA - RUSIJA B