Tomaža Vnuka ne bomo več videvali v zeleno-belem dresu. Foto: Iztok Novak
Tomaža Vnuka ne bomo več videvali v zeleno-belem dresu. Foto: Iztok Novak
Tomaž Vnuk
Spomin na reprezentanco, katere nosilec je bil vrsto let. Foto: RTV SLO

Svoje razloge za upokojitev bo pojasnil na ponedeljkovi novinarski konferenci. Z zmaji je imel do konca sezone podpisano pogodbo, ki pa je že sporazumno prekinjena. V dozdajšnjih sedmih krogih Lige Ebel je zbral le eno točko (podaja).

Vnuk velja za enega najboljših slovenskih igralcev na ledeni ploskvi od osamosvojitve. Večji del svoje kariere je igral za tivolski klub, katerega kapetan je bil od sezone 2007/08, z njim pa je osvojil tudi sedem naslovov državnega prvaka. Za zeleno-bele je igral kar 17 sezon, nastopal pa je tudi za Feldkirch (1997-1999, 2002-2004), Beljak (2004/05), Alfo (2005/06) in Acroni Jesenice (2006/07).

Tomaž Vnuk je bil tudi gost MMC-jeve klepetalnice. Se bo zdaj res posvetil gasilstvu, kot je napovedal takrat?

Za slovensko reprezentanco je zaigral na devetih svetovnih prvenstvih, tudi leta 2001, ko je bil med ključnimi igralci za nepozabno uvrstitev Slovenije med elito svetovnega hokeja.

Skupno je nastopil na 150 reprezentančnih tekmah, na katerih je dosegel 88 golov in 83 podaj. Bil je tudi kapetan reprezentance, dvakrat pa tudi najboljši strelec svetovnega prvenstva skupine C.