Se bodo slovenski hokejisti objemali tudi po tekmi z Avstrijo? Foto: Reuters
Se bodo slovenski hokejisti objemali tudi po tekmi z Avstrijo? Foto: Reuters
Dejan Kontrec
Dejan Kontrec: Avstrijci se niso vdali. Foto: epa
Kari Savolainen
Finski strokovnjak Kari Savolainen se po treh letih poslavlja s klopi slovenske reprezentance. Foto: hokej.si

"Slaviti z osmimi goli je skoraj nemogoče, vendar če je to uspelo Nemcem, lahko tudi nam," upa na čudež avstrijski branilec Andre Lakos. Naši severni sosedi so nazadnje izpadli iz elitne divizije leta 1996, ko so prav tako gostili prvenstvo.

Ključ do uspeha je pravi pristop
Razpoloženje v slovenski reprezentanci se je po debaklu z Nemčijo popravilo. Za sredo risi napovedujejo povsem drugačen pristop. "Tole smo prespali, se pogovorili, šli ven na pico. Vsi vemo, da je to zadnja tekma, da ni več druge," pravi Varl.

Tudi Dejan Kontrec ključ do zmage vidi v pravem pristopu: "S tako slabo igro kot doslej lahko računamo le na kakšen čudež. Upam, da bomo prikazali igro iz Rige ali pa kakšne pripravljalne tekme, kjer smo prikazali precej več kot na SP-ju. Očitno lahko s pravim pristopom vsak premaga vsakogar. Avstrijci se zanesljivo niso vdali, saj za SP ne bo dobro, ne za sponzorje ne za gledalce, če bodo izpadli tako oni kot Nemci."

Savolainen zadnjič na klopi risov
Za selektorja Karija Savolainena bo to zadnja tekma na trenerski klopi risov, tudi če si bo Slovenija zagotovila obstanek med elito: "Nimam še nobene pogodbe za naslednjo sezono, pa tudi zame je sodelovanje s slovensko zvezo postalo nemogoče zaradi mojega dela na Finskem. Vesel sem, da so mi moji delodajalci dali to priložnost."

V vratih Glavič; spremenjene trojke
V vratih bo tekmo začel Gaber Glavič, napadalne trojke pa bodo zopet take kot na začetku prvenstva. Tomaž Razingar se seli v prvi napad k Marcelu Rodmanu in Anžetu Kopitarju, Ivo Jan pa bo v drugem z Edom Terglavom in Dejanom Kontrecem. "Atmosfera na treningu je bila dobra in lahko kar pozitivno gledam na tekmo. Seveda so igralci utrujeni, psihično pa dosti boljši kot po včerajšnjem porazu," je optimist Savolainen.

Sreda ob 20.15:
SLOVENIJA - AVSTRIJA

Lestvica:                              
DANSKA           3  2 0 1 10:9  4 točke
NEMČIJA          3  1 1 1 13:6  3      
SLOVENIJA        2  1 0 1  5:12 2      
AVSTRIJA         2  0 1 1  5:6  1      
 V elitni diviziji obstaneta 2 ekipi.