Miha Rebolj je načel mrežo Litve. Foto: RTV SLO
Miha Rebolj je načel mrežo Litve. Foto: RTV SLO
Ted Sator
Ted Sator je bil nasmejan po zadnji tekmi SP-ja. Foto: RTV SLO
Marcel Rodman
Marcel Rodman je bil odličen v vlogi kapetana. Foto: RTV SLO

Vsi se zavedajo, da jih čaka še veliko dela, v Kanadi pa jim ne bo lahko, saj bodo tekmeci iz povsem drugačnega testa. "Leta 2001 je bila večja evforija. Takrat so bili tekmeci močnejši in vsi so potihem pričakovali prvo uvrstitev v skupino A. Tokrat je bila to že kar naša naloga," je povedal Miha Rebolj, ki je v 27. minuti z močnim strelom načel mrežo Litve.

Sator zadovoljen in že z novimi cilji
"Ponosen sem na fante, ni bilo lahko tekmovanje, ampak smo zmogli. Imamo najboljšo ekipo, dali smo največ golov, imeli smo odlično igro z igralcem več. Zmaga na SP-ju divizije I mi zares veliko pomeni. Zadnja tekma je bila še posebej težka, Litva si je želela zmagati, v zadnji tretjini je bila igra precej groba. Kanado dobro poznam, veselim se že
novega izziva. Veliko bomo morali še izboljšati, saj bodo tekemci precej kvalitetnejši in hitrejši
," je z mislimi že pri naslednjem SP-ju povedal selektor Ted Sator.

Polončič: Premočni smo za divizijo I
"Tudi ko smo se leta 2001 prvič z zmago v Ljubljani uvrstili med elito, je bilo podobno. Atmosfera je odlična in v takšnem kotlu, kjer so vsi za teboj, ni težko zmagovati," je povedal vratar Gaber Glavič, ki je dobro opravil delo na zadnji tekmi.

"Dokazali smo, da smo najboljša ekipa. Treba bo delati naprej in morali bomo poskušati ostati v elitni skupini, saj smo za to raven tekmovanja premočni. V Kanadi upam na obstanek že po prvem delu tekmovanja," je bil vesel Gregor Polončič, ki je zabil drugi gol proti Litvi.

Kapetan je užival
"Drugače je doživljati vse skupaj, če si v vlogi kapetana, še posebej pa je lepo, ko lahko dvigneš pokal za zmagovalca. Zavedali smo se, da smo najmočnejši, in smo to skušali pokazati tudi na zadnji tekmi, čeprav ni odločala o ničemer," je dejal kapetan risov Marcel Rodman.

"Odigrali smo pet tekem, zato smo bili že malo utrujeni. Hokej je prišel na višjo raven, zato ne smeš podcenjevati nikogar. Prav lahko bi se nam zgodilo, da bi se zgodba tudi drugače obrnila," je povedal Jurij Goličič.

A. G.