Matjaž Kopitar se bo s svojimi varovanci v Bratislavi pomeril s Slovaško (29. aprila), Rusijo (1. maja) in Nemčijo (3. maja). Foto: Klemen Brumec/brumec.org
Matjaž Kopitar se bo s svojimi varovanci v Bratislavi pomeril s Slovaško (29. aprila), Rusijo (1. maja) in Nemčijo (3. maja). Foto: Klemen Brumec/brumec.org
Tomaž Razingar
Tomaž Razingar bo znova eden od nosilcev igre slovenske reprezentance. Foto: Iztok Novak
Kontrec pred začetkom priprav za SP

Že naslednji teden bosta dve prijateljski tekmi na Madžarskem, 15. in 16. aprila pa še dve gostovanji v Franciji. Sklepne priprave bodo od 19. do 28. aprila v Ljubljani.

Cilj uvrstitev na OI
Na Hokejski zvezi Slovenije (HZS) je bilo v zadnjih mesecih precej sprememb. Mesto predsednika je prevzel Matjaž Rakovec, selektor je postal Matjaž Kopitar, nekdanji igralec Dejan Kontrec pa je zdaj športni direktor in generalni sekretar.
"Hokej je nacionalni šport Slovencev in je zelo priljubljen. Odločil sem se, da bom z izkušnjami iz športa in gospodarstva pomagal doseči največji cilj, to so olimpijske igre. Vsi imamo zelo jasen cilj in vizijo: vzpostaviti dobro vzdušje v vseh reprezentancah, skupaj pa bomo skušali doseči cilj, uvrstitev na OI. Selektor Kopitar bo pokrival še strokovni del. Pripravljamo poletne tabore za tekmovalce in trenerje. Skušamo vzpostaviti pozitivno klimo med ljudmi, ki bi želeli delati v hokeju," je povedal Rakovec. Med dolgoročnimi cilji je izpostavil celotno organizacijo programa, finančno stabilizacijo zveze in sistemsko ureditev razmer.

Tekma z Avstrijo odpovedana
Kontrec je pojasnil, da program priprav morda ni idealen zaradi datumov - ob morebitnem dolgem klubskem finalu (sedma tekma bi bila 13. aprila) bi slovenska ekipa prve tri tekme odigrala v nepopolni postavi -, a niso mogli ravnati drugače zaradi zasedenosti drugih terminov.
"Mislim, da priprave potekajo dobro. Slovenska ekipa še ni imela tako dolgih priprav. To je sicer kompromis med sistemom tekmovanja in reprezentanco, a je kompromis dober. Treningi so vrhunski, igralci so zadovoljni. Kar se tiče pripravljalnih tekem, je to maksimum, kar smo lahko izvlekli. Glede na to, da so bili to edini tekmeci, ki smo jih lahko pridobili, je to to," je dejal Kontrec. Prvotno je bila predvidena tudi tekma z Avstrijo, a jo je slednja odpovedala, ker bo v tem terminu igrala z ZDA. Ligo Ebel so že končali tudi Tomaž Razingar ter brata Marcel in David Rodman.

Marketinška akcija Svetovno bo!
Aprila bo HZS začel tudi veliko marketinško akcijo s sloganom Svetovno bo! S plakati, na katerih so upodobljeni ključni slovenski igralci, televizijskimi spoti, nagradnimi igrami ter prireditvami v trgovskih centrih Mercator po Sloveniji bodo dvigali temperaturo pred SP-jem. Na Slovaškem bodo imeli slovenski navijači možnost druženja v slovenski hiši. Poleg tega so oživili spletno stran www.hzs.si.

Kontrec pred začetkom priprav za SP