Matjaž Kopitar po tekmi ni bil najbolj zadovoljen. Zavedal se je, da bi bilo mogoče doseči še več. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Matjaž Kopitar po tekmi ni bil najbolj zadovoljen. Zavedal se je, da bi bilo mogoče doseči še več. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Robert Kristan
Robert Kristan je vse do 48. minute Slovake spravljal v obup. Foto: EPA

"Slovake je bilo strah. Strah jih je bilo pritiska, strah jih je bilo ljudi. Če bi mi dali gol pri 1:1 namesto vratnice, bi verjetno mi zmagali. Prav zato nisem najbolj zadovoljen. Toda zdaj igramo drugače kot včasih. Starejši igralci se ne bojijo več, mlajši pa so toliko kakovostni, da si to dovolijo, da igrajo, ne pa se samo branijo. Tekme, ki nas še čakajo, pa bodo še težje. Rusi se bodo z nami reševali za napredovanje," je povedal slovenski selektor Matjaž Kopitar.

Izjave po tekmi:
Rok Tičar:
"Nismo se ustrašili favoriziranih Slovakov. Tekmo smo dobro začeli, v prvi tretjini igrali dobro, sicer mogoče puščali preveč prostora v srednji tretjini. Pozneje smo se približali, dosegli zadetek, nato še naprej igrali tako, kot smo se pogovorili v garderobi, čeprav smo dobili zadetek. Zmanjkalo nam je malce sreče, škoda."

Mitja Robar: "Tudi mi smo imeli svoje priložnosti. Kakšno bi lahko še zadeli, ampak se ni izšlo. Treba je biti zadovoljen s pristopom, toda takšna tekma kljub porazu še ne pomeni nič. V drugi tretjini smo bili v zelo podrejenem položaju, ker so zelo pritiskali. Imeli smo tudi kanček sreče, toda v tretji tretjini smo bili mi boljši. Bolj ko je šlo proti koncu, boljši smo bili. Pozitivno je, da smo si upali igrati."

Tomaž Razingar: "Imam občutek, da je kar razočaranje v ekipi. Bili smo izredno blizu, da bi presenetili. Danes niso bili toliko boljši od nas. Bili smo v igri do konca. Škoda, da so imeli kakšen 'power play' več, ker niso potrebovali takšne pomoči. Pokazali smo srce, kar je bilo še posebej vidno, ko smo se branili z igralcem manj. Upam, da bomo iz tekme v tekmo še boljši."

Robert Kristan: "Celo tekmo smo igrali zelo uspešno. Pokazali smo hokej, nismo bili samo v obrambi. Skozi celo tekmo smo imeli svoje priložnosti, pogum, da gremo v napad. Pri meni je bilo mogoče nekaj pozitivne treme na začetku, a brez pretiranega spoštovanja. Poskušali smo priti do svojih priložnosti. Škoda, da nismo zmagali, bili smo blizu, ena prečka, en dotik. Ampak takšni goli so danes in treba jim je čestitati za zmago."

Jozef Stumpel, napadalec Slovaške: "Ni bilo lahko, tekma je bila težka, čeprav smo na koncu zmagali. Prve tekme na SP-jih so vedno takšne. Zaostajali smo in smo se nato vrnili. Domači led je bil prednost, toda na tej tekmi smo morali zmagati in zaradi tega je bilo mogoče na nas težje."