Marcel Rodman bi rad znova zaigral v napadu z bratom Davidom. Foto: MMC RTV SLO/Mitja Lisjak
Marcel Rodman bi rad znova zaigral v napadu z bratom Davidom. Foto: MMC RTV SLO/Mitja Lisjak
Risi so se predstavili v četrtek v Ljubljani. Foto: MMC RTV SLO/Mitja Lisjak
Kapetan Razingar pred tekmama s Hrvaško
Razingar in Jeglič že pripravljena na SP

Ekipi se bosta še enkrat pomerili že v soboto, ta dvoboj bo za Slovenijo tudi zadnji pred začetkom SP-ja v Stožicah naslednjo nedeljo. Slovenci so se po koncu državnega prvenstva, ki se je v ponedeljek razpletlo z zmago Tilie Olimpije nad Acronijem Jesenicami, zbrali že v skoraj polni postavi, saj so se igralcem pridružili še hokejisti obeh najboljših slovenskih klubov. Slovenija je prejšnji konec tedna že odigrala dve prijateljski tekmi na Poljskem in obakrat zmagala z 2:1, vendar so bili v ekipi še številni mladi igralci.

Na seznamu selektorja Matjaža Kopitarja za obračuna s Hrvaško (danes in v soboto v Ljubljani se bosta tekmi začeli ob 19.15) so vratarji Robert Kristan, Gašper Krošelj in Andrej Hočevar, branilci Aleš Kranjc, Žiga Pavlin, Mitja Robar, Blaž Gregorc, Andrej Tavželj, Sabahudin Kovačevič, Damjan Dervarič, Maks Selan in Matevž Erman ter napadalci Tomaž Razingar, Marcel Rodman, David Rodman, Andrej Hebar, Žiga Jeglič, Rok Tičar, Robert Sabolič, Luka Bašič, Eric Pance, Žiga Pance, Aleš Mušič, Boštjan Goličič, Matej Hočevar in Anže Kuralt.

Kranjc se veseli tekem s Hrvati
V četrtek zvečer so se reprezentanti uradno predstavili v Ljubljani in odgovarjali tudi na številna novinarska vprašanja. "Tekmi s Hrvati bosta prav prišli. Veliko stvari smo uigravali in poskušali na treningih, ti dve tekmi bosta dali določene odgovore. Za zdaj vse poteka v pozitivnem tonu. Super je, da bomo igrali v Stožicah, kjer štartamo na prvo mesto," je poudaril branilec Aleš Kranjc.

Robar: Letos nismo avtsajderji
Mitja Robar
je z mislimi že popolnoma pri začetku SP-ja. "Trener Kopitar nam je že večkrat povedal, da bomo mi morali napadati. Lani na svetovnem prvenstvu elitne divizije v Bratislavi smo bili v vlogi avtsajderja. Skušali smo presenetiti boljše tekmece. V Stožicah bomo morali dokazati, da smo boljši. Na tem prvenstvu ne bo slabe reprezentance, vsako tekmo bo treba od prve minute igrati zelo resno in narekovati ritem. Nobenega podcenjevanja ne bo," je pojasnil Robar.

Brata Rodman znova v istem napadu?
Marcel Rodman
je priznal, da bi si znova zelo želel zaigrati v napadu z bratom Davidom. Skupaj sta igrala že na Jesenicah in na Dunaju ter seveda tudi vsa leta v izbrani vrsti. "S selektorjem še nisem govoril o sestavi napadov. On odloča o tem. Upam, da bova z bratom igrala skupaj, saj sva kot rit in srajca. Če se bo trener odločil, da bo napad sestavil drugače, bova pač to sprejela."

"Konkurenca se je zgostila, a zdaj gresta dve reprezentanci naprej. En poraz ni usoden, na prejšnjih prvenstvih pa je lahko bil. Vse tekme bodo zelo izenačene, turnir bo veliko bolj kvaliteten. V prejšnjem sistemu smo vse stavili na eno ali morda na dve tekmi. To je bolje tudi za nas, ker smo v stalnem pogonu, navijači bodo tudi prišli na svoj račun," je še dodal Marcel.

David Rodman še ni v polni pripravljenosti: "Po pretresu možganov se zadnji teden že bolje počutim. Verjamem, da bom do začetka prvenstva pravi. Vedno si je treba postaviti visoke cilje. Letos so postavljeni povsem realno, čeprav si ne smemo privoščiti slabega dneva."

Petek ob 19.15 (Zagreb, Dom športov):
HRVAŠKA - SLOVENIJA

Sobota ob 19.15 (Tivoli):
SLOVENIJA - HRVAŠKA

Kapetan Razingar pred tekmama s Hrvaško
Razingar in Jeglič že pripravljena na SP