Rok Tičar si je s Slovenijo aprila izboril povratek v elitno skupino. Foto: STA
Rok Tičar si je s Slovenijo aprila izboril povratek v elitno skupino. Foto: STA

27-letni Tičar bo tako s klubom, ki prihaja iz četrtega največjega ruskega mesta, znova igral v Kontinentalni hokejski ligi (KHL). Klub z Urala je bil ustanovljen leta 2006, vodi pa ga trener Andrej Razin. V dogovor je bil vpleten še Ak Bars Kazan: Tatari so Slovakom plačali odškodnino, nato pa so Tičarja zamenjali za napadalca Aleksandra Pankova iz Avtomoblista.

Avtomobilist je po Timri, Jesenicah, Krefeldu, Kölnu in Slovanu šesti klub v profesionalni karieri 180 cm visokega napadalca. Lani so bili šoferji 7. na Vzhodu, v 1. krogu končnice pa so izpadli s kasnejšim prvakom Metalurgom Magnitogorskom.

Po dveh letih ločitev slovenske naveze
V nasprotju s Tičarjem pa Žiga Jeglič še eno sezono ostaja pri Slovanu Bratislavi, s katerim je konec marca podaljšal pogodbo še za eno leto. Tičar je v navezi s svojim dolgoletnim soigralcem dve leti igral za Slovan in se dodobra uveljavil v KHL-u: na 116 tekmah v najmočnejši evropski hokejski ligi je Tiki prispeval 25 golov in 36 podaj.

Krošelj zapustil Zagreb
Slovenski reprezentančni vratar Gašper Krošelj pa odhaja iz Medveščaka, s katerim se je sporazumno razšel, četudi je imel še enoletno pogodbo. Bržkone zaradi dolgov in zamude plačil, hkrati pa ne bi bil 1. vratar moštva, za katerega je lani v KHL-u branil na 28 tekmah (90,0%; 3,20 GAA). Neuradno naj bi imel ponudbe iz Češke in Nemčije.