Tomaž Vnuk bo v prihodnji sezoni nosil rdeči dres. Foto: EPA
Tomaž Vnuk bo v prihodnji sezoni nosil rdeči dres. Foto: EPA

Vnuk, ki je prejšnjo sezono igral za ŠD Alfo, je uspešno pozdravil poškodbo kolena in je pripravljen na naporno sezono. Železarji bodo v avstrijski ligi odigrali kar 56 tekem, prvo srečanje bo 22. septembra proti Tirolu iz Innsbrucka.

Acroni Jesenice so v začetek letošnje sezone vložile ogromno truda. S priključitvijo k avstrijski ligi pomeni to korak naprej in svojevrsten izziv za vse igralce te ekipe, kakor tudi za vodstvo kluba. Pred nami je izredno težka naloga, s katero se nikakor ne bojimo spopasti in mislim, da je to velik športni izziv. Res je, da na Jesenicah še nisem igral, jeseniški klub poznam zelo dobro, večkrat smo bili nasprotniki, sedaj smo pa prijatelji. V letošnjem maju in juniju sem opravil precejšnje število treningov, koleno je vse te napore tudi vzdržalo. Sedaj prihajam še s tridnevnega jadranja spočit in pripravljen na novo sezono," je povedal Vnuk, ki bo v novi sezoni nosil dres s številko 42.

"Pravzaprav smo iskali okrepitev v tujini, a se mi po vseh zgodah in prigodah v tem trenutku zdi najbolj realno to, da se je vodstvo kluba uspelo dogovoriti s Tomažem, saj smo v tem primeru točno vedeli, kaj kupujemo. Edina težava, ki lahko nastopi, je njegova poškodba, toda kolikor sva se pogovarjala, je ta sanirana in je pripravljen na napore," je z novo okrepitvijo zadovoljen trener železarjev Matjaž Kopitar.