Igralci Beljaka so zasenčili Olimpijo. Foto: www.alesfevzer.com
Igralci Beljaka so zasenčili Olimpijo. Foto: www.alesfevzer.com
Olimpija
Trenerja Olimpije Bojana Zajca čaka še precej dela. Foto: www.alesfevzer.com
Hokejisti Beljaka nadigrali Olimpijo

Gostje so pred 900 gledalci povedli že po 49 sekundah igre, ko je vratarja Jeffa Frazeeja z modre črte ukanil Kevin Wehrs.

Dva gola Beljaka v dveh minutah
V 8. in 9. minuti je Beljak zabil dva gola. Najprej je bil po odbitem ploščku na pravem mestu Benjamin Petrik, nato pa je slabo postavljenega Frazeeja s strelom pod prečko ob bližnji vratnici presenetil še Christof Kromp.

V 13. minuti je nekdanji član zmajev Brock McBride ob igralcu manj v protinapadu povišal na 4:0, s čimer je bil dvoboj praktično odločen. Izid prve tretjine je v 19. minuti postavil Samuel Labrecque.

Častni gol dosegel Bussieres
Gostje, pri katerih sta igrala tudi Jan Urbas in Miha Verlič, so v nadaljevanju nekoliko "ustavili konje", tako da so zadihali tudi domači, za katere je častni zadetek v 48. minuti dosegel Raphael Bussieres. Razmerje strelov je bilo sicer 37:34 za domače.

Zajc: Beljak je imel previsok ritem za nas
"V pripravljanem obdobju smo odigrali vseh sedem tekem proti drugoligašem. Danes se je videlo, da je ritem v Ligi Ebel nekaj popolnoma drugega. V prvi tretjini so nas nadigrali v vseh elementih igre. Bili so hitrejši, odločnejši in zelo učinkoviti. V prvi minuti smo prejeli gol in nato se je vse skupaj le še stopnjevalo. Tudi pri zaostanku z 0:5 nismo nehali igrati, nekajkrat smo bili nevarni. Seveda tudi tekmeci niso več igrali na polno, potem ko so imeli v prvi tretjini za nas precej previsok ritem. Realnost je, da je ekipa Beljaka na precej višjem nivoju. Mi imamo dva neizkušena napada," je pojasnil trener Bojan Zajc, ki že v nedeljo v Szekesfehervarju pričakuje precej boljšo igro.

Plačali ceno za vse težave kluba
"Potrebujemo močne tekme, s tem se izboljša reakcija igralcev. To se je videlo na začetku tekme. Najtežje je bilo vratarju, ki potrebuje težke preizkušnje. Ujel se je šele v drugi tretjini. Vedno je slabo štartati s porazom na domačem ledu. Plačali smo ceno vseh dogajanj v klubu. Pozna se, da imamo cel kup problemov," je še dodal Zajc.

Vodja ekipe Jože Kovač je dodal, da pričakuje dogovor z dolgoletnim kapetanom Alešem Mušičem. Slovenski reprezentant si je danes ogledal tekmo s tribune, prav tako kot poškodovani Žiga Pešut. Oba bi zelo prav prišla na ledu, saj nekateri igralci niso sposobni igrati na visokem nivoju Lige Ebel.

LIGA EBEL - 1. KROG


OLIMPIJA - VSV BELJAK
1:6 (0:5, 0:0, 1:1)
900; Bussieres 48.; Wehr 1., Petrik 8., Kromp 9., McBride 13., Labrecque 19., Johner 49.

KAC CELOVEC - FEHERVAR
5:0 (2:0, 2:0, 1:0)

DORNBIRN - GRADEC
1:4 (0:0, 1:4, 0:0)

INNSBRUCK - BOLZANO
8:7 (2:2, 1:3, 5:2)

ORLI ZNOJMO - SALZBURG
2:5 (2:2, 0:2, 0:1)

DUNAJ - LINZ
* 4:3 (0:1, 1:1, 2:1)
* - po podaljšku

Hokejisti Beljaka nadigrali Olimpijo