Nik Pem je bil nekajkrat nevaren pred vrati Jeseničanov. Foto: www.alesfevzer.com
Nik Pem je bil nekajkrat nevaren pred vrati Jeseničanov. Foto: www.alesfevzer.com
Nik Zupančič in Jaka Avgustinčič
Nik Zupančič je pred desetimi dnevi v Minsku s svojimi izbranci poskrbel za nov mejnik v slovenskem hokeju. Klubska scena je žal na precej nižji ravni. Foto: www.alesfevzer.com
Jeff Frazee
Jeff Frazee v torek ni imel veliko dela. Foto: www.alesfevzer.com
Eric Pance, SIJ Acroni Jesenice
Jeseničani bodo v popolni postavi kandidati za vodilna mesta v Alpski ligi. Foto: www.alesfevzer.com
Za uvod Ebla v Tivoli prihaja Beljak
Olimpija še drugič ugnala Jeseničane

Srečanje v Tivoliju ni navdušilo okoli 1.000 gledalcev, Jeseničani so igrali le s tremi peterkami in niso bili konkurenčni (3:0).

"To sta bili dve zelo koristni pripravljalni tekmi za obe moštvi. Prikazali smo dobro igro. Manjka nam še nekaj discipline, učinkovitost še ni prava. Drsalno smo na pravem nivoju, v petek pa nas čaka prava preizkušnja proti Beljaku, ko bomo videli, iz kakšnega testa smo letos. Na derbijih je vedno pravi motiv, tudi na prijateljski tekmi je na začetku prisoten adrenalin. Zelo dobro je, da nismo prejeli zadetka," je pojasnil Nik Pem, ki je že na začetku sezone v zelo dobri formi.

Pem upa, da se bo pisarna odzvala na trud hokejistov
Koristil mu je nastop na turnirju v Minsku, kjer so se risi drugič zapored uvrstili na olimpijske igre. "Igrati za reprezentanco je velika čast za vsakega hokejista. Res je bilo lepo osvojiti turnir v Minsku. Razlika v primerjavi s klubsko sceno je velika. Olimpija je edini profesionalni klub v Sloveniji, ki nastopa tudi v Ligi Ebel. Lanska sezona je bila solidna, saj moramo upoštevati, kakšen kader smo imeli na voljo. Veliko stvari se je dogajalo med sezono. Upam, da bomo letos začeli bolj pozitivno, nato se bo tudi vodstvo kluba v pisarni bolj dosledno odzivalo na naš trud," je pojasnil Pem.

Alagić: Jesenice niso na ravni Lige Ebel
Občinstvo v Tivoliju (zbralo se je precej manj gledalcev kot v petek v Podmežakli) sta na noge dvignila Marko Tarman in Adis Alagić, ki sta v 25. minuti poskrbela za pretepaški vložek.

"Jesenice niso na ravni Lige Ebel, mi pa se moramo primerjati z ekipami iz Lige Ebel. Imeli smo 40 strelov, a dosegli smo le tri gole. Pred vrati je treba biti bolj spreten pri odbitih ploščkih," je dejal 22-letni Alagić, ki je tri sezone odigral za Beljak, zdaj pa je na preizkušnji v Ljubljani.
Zajca čaka še veliko dela
Trener Bojan Zajc se zaveda, da so tekmeci v Ligi Ebel na popolnoma drugačni ravni.
"Obeh tekem proti Jesenicam nismo odigrali ravno blesteče. Zmagali smo, a imamo še veliko rezerve. Kazni je bilo preveč. Vedno je lepo zmagati proti večnemu tekmecu, seveda pa naš čaka še veliko dela. Na žalost na prijateljskih tekmah nismo igrali proti ekipam iz Lige Ebel. Zdaj nimamo prave slike, kako močni smo," je povedal trener zeleno-belih Bojan Zajc, ki upa, da bodo še dosegli dogovor z Alešem Mušičem in Matejem Hočevarjem.
Zupančič: Pravega naboja ni bilo
Trener Jeseničanov Nik Zupančič ni bil zadovoljen s predstavo svojih izbrancev. Železarji so bili v podrejenem položaju, vratar Olimpije Jeff Frazee je imel res malo dela.

"Na Jesenicah smo odigrali precej bolje, bili smo konkurenčni. V Tivoliju je bila Olimpija dve tretjini boljša, nekaj smo nato poskušali, a nismo bili uspešni. Take tekme so dobrodošle, a morda je bila na sporedu malce preblizu začetka Alpske lige, saj imamo veliko težav s poškodbami. Osredotočeni smo na začetek Alpske lige," je razmišljal Zupančič.

"Pravega naboja ni bilo, to je bilo vidno na obeh straneh. Polna dvorana naredi svoje, dokler tega ne bo, je težko pričakovati več na ledu," je pripomnil trener železarjev, ki je v dresu Olimpije odigral številne nepozabne tekme pred nabito polnimi dvoranami.

Jeseničani imajo veliko poškodovanih
Pred desetimi dnevi se je veselil največjega uspeha v trenerski karieri. V Minsku je rise popeljal na olimpijske igre 2018, zdaj pa se spopada s kruto resničnostjo slovenske klubske scene: "Zelo težko je potegniti primerjavo z nivojem turnirja v Minsku."
V soboto bodo Jeseničani ob 18.30 gostili Gardeno v uvodnem krogu Alpske lige. "Italijanski klubi so neznanka v Alpski ligi. Naš cilj je preboj med prvih šest, ki vodi neposredno v končnico. Kranjc, Berlisk in Jeklič zagotovo ne bodo igrali v soboto, a to ne sme biti izgovor. V zadnjih dneh smo igrali veliko tekem, fantje se morajo spočiti pred začetkom," je poudaril Zupančič.

Za uvod Ebla v Tivoli prihaja Beljak
Olimpija še drugič ugnala Jeseničane