Anže Kopitar se je ob koncu druge tretjine veselil gola za 3:0. Pozneje so gol pripisali Jeffu Carterju, ki se je dotaknil ploščka. Foto: Reuters
Anže Kopitar se je ob koncu druge tretjine veselil gola za 3:0. Pozneje so gol pripisali Jeffu Carterju, ki se je dotaknil ploščka. Foto: Reuters
Pretep
Tekma je bila pogosto na meji pretepa. Foto: Reuters
Anže Kopitar skreiral dva gola

Kralji so bili podobno kot na prvi tekmi bistveno boljši, do zmage pa so prišli mnogo lažje, saj je Jonathan Quick spet blestel in ustavil vseh 24 strelov za drugi shutout v končnici.

Carter po poteh Gretzkyja
Prvo ime tekme je bil sicer Jeff Carter, ki je zabil tri gole. S tem je postal prvi hokejist LA-ja po letu 1993 in Waynu Gretzkyu, ki je v končnici dosegel hat-trick.

Kopitar ustvaril tretji in četrti gol
Carter, ki je predtem v končnici dosegel le en gol, je imel pri tem dosežku veliko pomoči v Anžetu Kopitarju. Slovenski as je namreč ob koncu drugega dele igre od blizu streljal in postavil izid 3:0, toda pozneje se je izkazalo, da se je ploščka rahlo dotaknil Carter. Pri zadnjem golu pa je Kopitar streljal od daleč, odbitek pa je v mrežo spet spravil Carter. Kopitar je na 11 tekmah končnice zbral že 13 točk.

Kojotom nešportne poteze niso pomagale
Los Angeles je prvi tekmi igral občutno bolje kot Phoenix. Kojoti so zato skušali tekmeca izzvati z nešportnimi potezami (Shane Doan, Martin Hanzal in vratar Mike Smith), a jim to prav nič ni pomagalo. Kingsi so imeli pred tekmo v končnici izjemno slab izkoristek z igralcem več (4/51), tokrat pa so druga dva gola dosegli ob igralski premoči 5:3.

Kopitar: Agresivni, a le do sodnikovega piska
"Bilo je kar nekaj vroče krvi in pretepov. Ključna razlika je bila v tem, da smo bili agresivni vse do sodniške piščalke, oni pa so kakšen udarec podelili tudi po pisku, in to je bila pomembna razlika. Na ta račun smo dobili nekaj power playev, ki smo jih izkoristili," je bil zadovoljen Kopitar.

Sutter enkrat že izločil veliko trojko
Kralji so se komaj uvrstili v končnico, nato pa so izločili prvega in drugega nosilca, zdaj so zelo blizu, da premagajo še tretjega nosilca. Vse zmagovalce divizij je izločil le še Calgary leta 2004. Takrat je Flamse vodil prav Darryl Sutter, ki je sredi letošnje sezone prevzel Los Angeles. Calgary je pred osmimi leti nato v velikem finalu izgubil proti Tampi Bay s 4:3. Tampo pa je takrat vodil John Tortorella. Tisti Tortorella, ki je danes trener NY Rangersov! Se bosta Sutter in Tortorella spet pomerila v velikem finalu?

Liga NHL, končnica, konferenčni finale

Zahod, druga tekma:
PHOENIX (3) - LOS ANGELES (8) - 0:2
0:4 (0:1, 0:2, 0:1)
King 14., Carter 25., 39., 53.
Obrambe: Smith 36; Quick 24.
Vzhod, druga tekma, sreda:
NY RANGERS (1) - NEW JERSEY (6) - 1:0
V odebeljenem tisku je izid v zmagah. Igrajo na štiri zmage po sistemu 2-2-1-1-1.

Vrhunci tekme Phoenix - Los Angeles

Anže Kopitar skreiral dva gola