Tičar (2 gola in 3 podaje na 9 tekmah) je prekinil strelski post treh tekem, Jeglič uspešno podaja, tudi sinoči za zmagoviti gol, 2 gola in 5 podaj na 11 tekmah sezone. Foto: MMC RTV SLO/Toni Gruden
Tičar (2 gola in 3 podaje na 9 tekmah) je prekinil strelski post treh tekem, Jeglič uspešno podaja, tudi sinoči za zmagoviti gol, 2 gola in 5 podaj na 11 tekmah sezone. Foto: MMC RTV SLO/Toni Gruden
Jan Muršak (CSKA)
Jan Muršak je z 11 točkami po štirih tednih sezone na 14. mestu najučinkovitejših hokejistov KHL-a. Foto: MMC RTV SLO/To. G.
Luka Gračnar
Luka Gračnar je zelo slabo začel sezono: v CHL-ju je na 3 tekmah ubranil samo 87,5 odstotka strelov, medtem ko je v Eblu po 4. krogih s samo 81,9-odstotno uspešnostjo celo najslabši vratar razširjenega avstrijskega prvenstva. Foto: Aleš Fevžer

Dva neruska kluba Kontinentalne hokejske lige (KHL) sta se ob izteku 4. tedna sezone udarila za mesto med prvo osmerico Zahoda. Redni del tekme v Bratislavi se je končal z 2:2, v zadnji minuti 5-minutnega podaljška pa je udarila slovenska naveza pri Slovakih, ki je tako popravila napako ob izenačenju Latvijcev. Žiga Jeglič je pridrsal po desni strani in podal na modro črto, s katere je ustrelil Tomaš Starosta, blokirani plošček pa se je odbil točno pred Roka Tičarja, ki je iz bližine zatresel mrežo za 3:2. Z drugim Tičarjevim golom v sezoni je Slovan prišel do šeste zmage in utrditve na 8. mestu Zahoda.

CSKA z Muršakom na vrh KHL-a
Za Janom Muršakom je odličen teden v dresu CSKA-ja, saj je zadel tako proti Jugri (4:0) kot ob porazu pri Ak Barsu (3:6). V nedeljo je bil Pesničan z dvema podajam še najbolj zaslužen za preobrat rdeče armade pri sicer skromni Ladi (4:2), s čimer so Moskovčani tudi prevzeli vodstvo v KHL-u. Muršak je letos za CSKA na 12 tekmah zbral 11 točk (3 golin in 8 podaj).

Spartak naluknjal Krošlja
Slovenski reprezentančni vratar Gašper Krošelj se z obžalovanjem spominja četrtkovega dvoboja Medveščak - Spartak (1:7), ko so mu gostje iz Moskve natresli kar štiri gole. Na naslednjih dveh tekmah Krošelj ni več branil, zdaj se je pri Zagrebčanih po poškodbi vrnil tudi 1. vratar Danny Taylor, tako da je vprašanje, kdaj bo dobil naslednjič priložnost, čeprav je bil v ponedeljek proti Vitjazu drugi, in ne tretji vratar. Na štirih tekmah v KHL-ju je Krošelj sicer ubranil le 89,9 odstotka strelov.

Huda poškodba veterana Šivica
Pred dnevi se je prvenstvo začelo tudi v Franciji, kjer igra številna slovenska kolonija. Uvodni krog je zaznamovala huda poškodba nekdanjega reprezentanta Mitje Šivica. Ob debiju za Lyon je namreč po naletu nasprotnika silovito trčil v ogrado in dobil večkratni zlom roke. Zaradi zloma nadlahtnice in hude poškodbe komolca bo manjkal kar štiri mesece! 35-letni Brezjan igra v Ligi Magnus že od leta 2007, po prihodu v Lyon pa je bil izbran celo za kapetana.

Sparta z učinkovito Sabljo vodi na Češkem
Med risi v preostalih evropskih ligah gre najbolje Robertu Saboliču, ki s Sparto vodi v češkem prvenstvu. Ob zmagi s 6:2 nad Vitkovicami sicer ni prispeval točk, zato pa je ob prvem porazu Pražanov pri Karlovih Varih z bombo znižal na 1:2, na koncu pa je bilo 3:6 za gostitelje. S 3 goli in podajo je skupaj z Jaroslavom Hlinko najučinkovitejši igralec Sparte.

Kdo od trojice lahko napreduje v Ligi prvakov?
S prvimi tekmami 1/16-finala so se začeli izločilni boji hokejske lige prvakov. Med 32 klubi so tudi trije s slovenskimi igralci. Že omenjeni Robert Sabolič iz Sparte je gostil ZCS Lions Zürich, Pražani so slavili s 3:2, "Sablja" pa je podal za 3:0.

Luka Gračnar, ki je bil tokrat le drugi vratar, je z rdečimi biki doma izgubil s presenečenjem tekmovanja Storhamar Dragons (1:3). Klemen Pretnar je bil del dunajske obrambe Capitalsov, ki klub pobud in prevladi v strelih s 48:24 niso znali ustaviti češkega prvaka Litvinov (3.4). Povratne tekme bodo 6. oktobra.

Tičar pol minute pred koncem pokopal Dinamo Riga

Šolski "power-play" CSKA-ja za gol Muršaka v Kazanu

Spartak zagrenil večer Krošlju v Zagrebu

Poškodba Mitje Šivice v uvodnem krogu lige Magnus

Saboličev zadetek ni bil dovolj za Sparto