Hokejiste Los Angelesa čaka veliko dela, če se želijo še drugo leto zapored uvrstiti v veliki finale Lige NHL. Foto: Reuters
Hokejiste Los Angelesa čaka veliko dela, če se želijo še drugo leto zapored uvrstiti v veliki finale Lige NHL. Foto: Reuters
Marian Hossa
Marian Hossa je zabil sedmi gol v letošnji končnici. Foto: Reuters

Kralji so tako v Staples Centru izgubili prvič po nizu 15 zmag. Na začetku prve in druge tretjine so sicer z goloma Slave Vojnova in Dustina Pennerja povedli z 1:0 in 2:1, a so se trdoživi Blackhawksi vedno vrnili. Dobro minuto pred koncem druge tretjine je izenačil Patrick Kane, tri minute kasneje pa je tehtnico na stran Chicaga dokončno obrnil Marian Hossa.

Kopitar ostal brez točke
Anže Kopitar
je igral 17 minut, v katerih je ostal brez točke, v okvir vrat pa je sprožil en strel.

Kane: Cilj je napredovati v petih tekmah
"Doma so neverjetno dobri, poglejte le njihovo razmerje zmag. Sem smo prišli z željo, da dobimo vsaj eno tekmo, na srečo nam je to uspelo. Jasno je, da se v to dvorano več ne želimo vrniti, serijo želimo končati pred svojimi gledalci," je bil zadovoljen Kane.

Chicago spet blestel z igralcem manj
Eden od ključev uspeha v seriji je izjemna igra Chicaga ob igri z igralcem manj. Tokrat so izničili vse tri priložnosti Los Angelesa, v seriji so se v 15 primerih ubranili 14-krat, v celotni končnici pa v 56 primerih prejeli vsega dva gola.

Kralji se ne predajajo
"Pred nami je težka naloga, poznamo statistiko, v gosteh nismo uspešni. A glejte, to je le ena tekma, zelo pomembna tekma. Tekma, v kateri številke niso pomembne, naš cilj je zmagati, preživeti v seriji in se spet vrniti v Staples Center," puške v koruzo ne meče kapetan Dustin Brown.

Liga NHL, konferenčni finale, zahod:
LOS ANGELES (5) - CHICAGO (1) - 1:3
2:3 (1:1, 1:1, 0:1)
Vojnov 4., Penner 23.; Bickell 14., Kane 39., Hossa 42.
Obrambe: Quick 25; Crawford 19.
Petek:
BOSTON (4) - PITTSBURGH (1) - 3:0
V odebeljenem tisku je izid v zmagah. Igrajo na štiri zmage po sistemu 2-2-1-1-1.