Chicago, ki je v seriji proti Detroitu zaostajal že 1:3, je dobil peto tekmo zapored. Foto: Reuters
Chicago, ki je v seriji proti Detroitu zaostajal že 1:3, je dobil peto tekmo zapored. Foto: Reuters
Vratar Chicaga Corey Crawford je zbral 29 obramb. Foto: Reuters

Blackhawksi so v vodstvo prišli že v drugi minut, ko je Jonathana Quicka premagal Andrew Shaw. Na 2:0 je 51 sekund pred koncem prvega dela povišal Brent Seabrooke. Hitrejši in agresivnejši gostitelji so obračun odločili sredi druge tretjine. Najprej je ob številčni premoči zadel Bryan Bickell, dobri dve minuti pozneje pa še Michal Handzus.
Trener Los Angelesa Darryl Sutter je po zaostanku štirih golov vratarja Quicka zamenjal z Jonathanom Bernierjem, ki je do konca tekme zaustavil vseh devet strelov. Vodstvo Chicaga je tik pred koncem drugega dela znižal Jeff Carter, za končnih 4:2 pa je v predzadnji minuti zadel Tyler Toffoli. Anže Kopitar se ni vpisal med podajalce.

"To je igra visoke hitrosti. Če uporabimo našo hitrost, bomo igrali dobro. Naredili smo vse, kar je bilo potrebno," je skorajda brezhibnih prvih 30 minut opisal strelec prvega zadetka Shaw. Chicago je tako slavil že petič zapored.

Jonathan Toews še vidi prostor za izboljšave: "Na zadnjih nekaj tekmah so bila obdobja, ko smo igrali dobro, a plošček ni hotel v mrežo. Zdaj se nam je odprlo. V naslednjih tekmah smo lahko še boljši."

Serija se zdaj seli v Staples Center, kjer so Kralji dobili 14 tekem zapored. "Oni so opravili dvojno domačo nalogo, zdaj jo moramo še mi," je odločen Quick, ki je prejel štiri gole iz 17 strelov. S tem se je končal tudi rekordni niz 34 tekem Los Angelesa v končnici, ko je dobil tri gole ali manj.

KONFERENČNI FINALE, ZAHOD

CHICAGO (1) - LOS ANGELES (5) 2:0
4:2 (2:0, 2:1, 0:1)
Shaw 2., Seabrook 20., Bickell 28., Handzus 30.; Carter 40., Toffoli 59.
Obrambe: Crawford 29; Quick 13, Bernier 9

VZHOD

Ponedeljek:
PITTSBURGH (1) - BOSTON (4) 0:1